Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χριστοδούλου : «Στα ντέρμπι «αιώνιων» δεν υπάρχουν φαβορί»

Χριστοδούλου : «Στα ντέρμπι «αιώνιων» δεν υπάρχουν φαβορί»

Η Στέλλα Χριστοδούλου έχοντας ζήσει πολλά και έντονα ντέρμπι λίγο πριν το πρώτο ραντεβού των «αιωνίων» μίλησε στο Volleyplanet για αυτά τα παιχνίδια… Το κλίμα που υπάρχει στις ομάδες πριν από αυτά, το αν υπάρχει φαβορί, αλλά και για το κομμάτι της… εξέδρας και το αν ο κόσμος επηρεάζει το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι «αιωνίων» φθάνει στο τέλος της καθώς σε λίγες ώρες στην Κυψέλη οι αήττητοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν το πρώτο τους φετινό ραντεβού…

Η αρχηγός και πασαδόρος των Πειραιωτών γνωρίζοντας πολύ καλά από ντέρμπι «αιωνίων» μίλησε για τα μεγάλα παιχνίδια και το πώς προετοιμάζονται οι ομάδες αλλά και για τη νίκη που δίνει κάτι παραπάνω από το 3ποντο ή το 2ποντο στην ομάδα που την κατακτήσει…

-Ντέρμπι «αιωνίων», ντέρμπι αήττητων ομάδων… Πως περιμένεις το ντέρμπι και τι περιμένεις από το παιχνίδι του Σαββάτου.

«Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Θεωρώ ότι θα δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς θεωρώ πως θα είναι και νίκη ψυχολογίας και ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Από εκεί και πέρα το αντιμετωπίζουμε σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Θα κάνουμε ότι κάνουμε πάντα μέσα στο γήπεδο και ελπίζω να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Πως είναι να παίζει κάποια αθλήτρια ένα ντέρμπι «αιωνίων». Είναι από τα κορυφαία παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Με άγχος, γιατί είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο για την ομάδα, τον σύλλογο, για εμάς τις αθλήτριες όσο και τον κόσμο. Μια καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο πάντα μετρά σε όλους και για αυτό θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην Κυψέλη».

-Πως είναι το κλίμα στην ομάδα πριν από ένα ντέρμπι «αιωνίων». Είναι ξεχωριστεί η εβδομάδα προετοιμασίας;

«Θεωρώ πως η προετοιμασία δεν είναι ξεχωριστή. Εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά όλο αυτό τον καιρό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην Κυψέλη. Από εκεί και πέρα σίγουρα όλες ήμαστε περισσότερο συγκεντρωμένες και υπάρχει μια μεγαλύτερη θέληση να μπεις στο γήπεδο και να δείξεις το τι πραγματικά αξίζεις ως ομάδα. Εγώ θεωρώ πως φέτος έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο. Τόσο η βασική 6άδα, όσο και ο πάγκος είναι δυνατός και μπορούν να βοηθήσουν όλες οι κοπέλες. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις και είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα έρθει αν δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό».

-Υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα παιχνίδια;

«Νομίζω όταν μπαίνεις να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων δεν υπάρχουν φαβορί. Ο καλύτερος εκείνη την μέρα, όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη και αυτός που θα κρατήσει την τακτική του πιο πολύ θα πάρει το αποτέλεσμα που πρέπει».

-Ο κόσμος «παίζει» βόλεϊ στα ντέρμπι; Επηρεάζει από την εξέδρα το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι;

«Γυναίκες είμαστε, υπάρχει η γυναικεία ψυχολογία. Από εκεί και μετά πιστεύω πως οι περισσότερες έχουμε μάθει να παίζουμε σε αυτά τα γήπεδα. Το μόνο που θέλουμε σαν αθλητές, ανεξαρτήτου αντιπάλου, ανεξαρτήτου έδρας, είναι να μην υπάρχουν ακραία φαινόμενα. Όλα τα άλλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Νομίζω ότι είμαστε όλες έτοιμες για αυτό».