ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσοι ύποπτοι για ντόπινγκ

Ρώσοι ύποπτοι για ντόπινγκ

Σε νέους μπελάδες λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπαίνει η Ρωσία καθώς 10 (!!!) παίκτες της κατηγορούνται για ντόπινγκ με την FIVB να ζητά τα ονόματα τους.

Του Δημήτρη Πιτούλια

Η WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ) ανακοίνωσε ότι η έρευνα της Ανεξάρτητης Επιτροπής βρήκε θετικούς συνολικά 643 αθλητές από 30 διαφορετικά αθλήματα μεταξύ του 2012 και 2015. Μάλιστα οι 8 υποθέσεις παραπέμφθηκαν σε Ρώσους παίκτες βόλεϊ και δύο σε παίκτες του μπιτς βόλεϊ!

Άμεση ήταν η αντίδραση της FIVB που ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ να αποκαλύψει τα ονόματα των 10 Ρώσων παικτών που αναφέρονται στην πρόσφατη έκθεση αντι-ντόπινγκ της Ανεξάρτητης Επιτροπής του οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της FIVB Ary Graca δήλωσε πρόσφατα ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δεν μπορεί να αναστείλει τις ρωσικές εθνικές ομάδες μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν θετικοί σε  σκάνδαλα με ντόπινγκ αθλητές από άλλα αθλήματα.

Ωστόσο, αυτή η τελευταία ενημέρωση που προέρχεται από την WADA μπορεί να αλλάξει την κατάσταση  δραματικά.

«Η FIVB έχει μηδενική ανοχή απέναντι στο ντόπινγκ και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύστημα αντι-ντόπινγκ της. Η FIVB είναι πλήρως συμβατή με τον κώδικα WADA και θα συνεχίσει τη διενέργεια αυστηρών και αξιόπιστων διαδικασιών αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Η FIVB δεσμεύεται για την προστασία του αθλήματος και θα αναλάβει άμεση δράση για να αναστείλει όποιον αθλητή έχει παραβιάσει τους κανόνες αντιντόπινγκ και δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο από την FIVB μέχρι να λάβει τα αναλυτικά αποτελέσματα με τα ονόματα των παικτών από τη WADA» τόνισε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤASS.