BEACH VOLLEY

Thessaloniki Masters: Πρώτος κοινός τίτλος για Μαναβή/Τριανταφυλλίδη

Thessaloniki Masters: Πρώτος κοινός τίτλος για Μαναβή/Τριανταφυλλίδη
Δήμητρα Μαναβή και Λίζα Τριανταφυλλίδη πανηγύρισαν τον πρώτο τους κοινό τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ, επικρατώντας με 2-1 (19-21, 21-16, 15-10) των Γεωργίνα Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη στον τελικό του Thessaloniki Masters.
Στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο στην πλατεία Αριστοτέλους, Μαναβή /Τριανταφυλλίδη -αν και αιφνιδιάστηκαν στην εκκίνηση του αγώνα- κατάφεραν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ανατροπή. Για την Λίζα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Θεσσαλονίκη, ενώ για την Δήμητρα ο φετινός ήταν ο 4ος τίτλος στην πόλη της.
Στο πρώτο σετ το δίδυμο από την Κρήτη βρέθηκε πίσω στο σκορ μόνο στην αρχή (0-1, 1-2) αλλά με το γρήγορο πρώτο σερί ξέφυγε με 5-2. Κι όταν Λίζα και Δήμητρα κατάφερναν να ισοφαρίσουν (7-7) ή να μειώσουν (13-12 από 13-10) είχαν τον τρόπο να αυξήσουν τη διαφορά. Μάλιστα έφτασαν στο +5 (17-12) με τυχερό άσο (με τη βοήθεια του φιλέ), αλλά το μπλοκ της Τριανταφυλλίδη έφερε και πάλι τη διαφορά στον πόντο (18-17). Στην επόμενη φάση έχασαν τη μοναδική τους ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τις Γεωργίνα, Ιωάννα να φτάνουν στο 21-19.
Στο δεύτερο σετ το αρχικό 2-4 για τις Αντωνακάκη/Περδικάκη δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια καθώς Μαναβή/Τριανταφυλλίδη με επιμέρους σκορ 11-4 έφτασαν στο 13-8. Και παρόλο που η διαφορά μειώθηκε στο 14-12, άσος της Τριανταφυλλίδη και κόντρα της Μαναβή διαμόρφωσαν το 18-13 για να οδηγηθεί ο τελικός στο τάι μπρέικ (21-16 το τελικό).
Λίζα και Δήμητρα μπήκαν με άλλον αέρα στο τάι μπρέικ και με επίθεση και δυο μπλοκ της πρώτης το 4-3 έγινε 7-3. Λίγο αργότερα με τα σερβίς της Μαναβή η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 11-4 κι εκεί ουσιαστικά κρίθηκαν όλα, καθώς Αντωνακάκη και Περδικάκη δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου (15-10 το τελικό σκορ).