PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΖΑΟΝ: Πρωτοποριακή ημερίδα με θέμα «Παιδιά και αθλητισμός»

ΖΑΟΝ: Πρωτοποριακή ημερίδα με θέμα «Παιδιά και αθλητισμός»
Με συμμετοχή μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΖΑΟΝ με θέμα «Παιδιά και αθλητισμός» στο κλειστό του Ζηρινείου.
Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα που κράτησε περίπου τρεις ώρες συμμετείχαν ως ομιλήτές ο Λάμπρος Μουλίνος (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Γυμναστής M.Sc, EHFAR) και ο Αχιλλέας Υφαντίδης (πτυχιούχος Ψυχολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία πάνω στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων από το University of Kent at Canterbury), οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους κράτησαν καθηλωμένους στις θέσεις τους αθλητές, γονείς, παράγοντες.
Ο κ.Μουλίνος στη δική του ομιλία αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο της διατροφής στην αθλητική απόδοση και στην ψυχολογία του σύγχρονου αθλητή/αθλούμενου, αναλύοντας το τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή ενός αθλητή.
Ο κ.Υφαντίδης από την πλευρά του ανέπτυξε το θέμα «Χτίζοντας νοοτροπία νικητή στα παιδιά-αθλητές», το οποίο ανέλυσε μέσα από διάφορες ενότητες μέσα από video τα οποία παρουσίαζαν συγκεκριμένες συμπεριφορές αθλητών.
Και στις δύο ενότητες υπήρχε άμεση αλληλεπίδραση με τους αθλητές και τους γονείς κι η επιτυχία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ΖΑΟΝ αποτυπωνόταν με τον καλύτερο τρόπο στα πρόσωπα όλων, αλλά και στην ερώτηση-προτροπή «πότε θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε κάτι ανάλογο;».
Κι η απάντηση δόθηκε με έμμεσο τρόπο από τον πρόεδρο του ΖΑΟΝ κ. Νίκο Κανελλόπουλο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε γονείς, αθλητές, επισήμους για την παρουσία τους και τους δύο ομιλητές για τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που ανέλυσαν πρόσθεσε με νόημα: «Η σημερινή εκδήλωση ήταν ένα πρώτο βήμα, από τα πολλά που θέλουμε να κάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε τους αθλητές του ΖΑΟΝ, να πετύχουν τους στοχους τους συνδυάζοντας την αθλητική επίδοση με την γνώση και την ενημέρωση που οδηγεί στο βελτιστο αποτέλεσμα».
Παρόντες στην ημερίδα ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κα Λίλα Δραγώνα καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κος Γιάννης Διονυσιώτης, ενώ το «παρών» έδωσε σύσσωμη η γυναικεία ομάδα του συλλόγου μαζί με το προπονητικό τιμ και η πλειοψηφία των αθλητών όλων των τμημάτων (βόλεϊ, μπάσκετ, ενόργανη γυμναστική).
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, συνεχάρη τη διοίκηση του ΖΑΟΝ για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και για τη γενικότερη προσπάθεια αλλαγής της εικόνας του συλλόγου. Ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρθηκε και στις σημαντικές κινήσεις που γίνονται για τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών στον Δήμο με ιδιαίτερη αναφορά στο κλειστό γυμναστήριο στις Αδάμες που θα κατασκευαστεί με τη χορηγία του TATOI CLUB, το οποίο επίσης θα χρηματοδοτήσει και τις βελτιωτικές εργασίες που θα γίνουν στο μεγάλο κλειστό του Ζηρινείου, σημειώνοντας ότι στα τέλη του 2025 η Κηφισιά θα έχει διπλάσιους αθλητικούς χώρους απ’ ότι σήμερα.