Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο… τραπέζι η δημιουργία Volleyleague Γυναικών-Το ραντεβού της Δευτέρας με το Βρούτση

Στο… τραπέζι η δημιουργία Volleyleague Γυναικών-Το ραντεβού της Δευτέρας με το Βρούτση
Με δεδομένο το καλύτερο τάιμινγκ και την επιβεβαιωμένη καλή πρόθεση από την πλευρά του αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, την προσεχή Δευτέρα (14/10) στις 12 το μεσημέρι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να αναλύσουν και να συζητήσουν τα δεδομένα ενός μελλοντικού πλαισίου για τη Volley League Γυναικών που θα είναι και η πρώτη σε ομαδικό άθλημα στις γυναίκες!
Ένα σημαντικό βήμα που ωστόσο έχει μπροστά του πολλή δουλειά, πολλές αναλύσεις και αρκετές διαβουλεύσεις για να υλοποιηθεί. Οι συνθήκες μπορεί να φαίνεται ότι έχουν ωριμάσει συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και η αντίστοιχη Λίγκα στο βόλεϊ ανδρών μέχρι να δημιουργηθεί είχε περάσει εξίσου από αντίστοιχες διαδικασίες. Εν προκειμένω φαντάζει ακόμα δυσκολότερο το εγχείρημα.
Μάλιστα, ο αν. υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης παρέθεσε το στοιχείο όπως κατέγραψε το e-kouros ότι “το βόλεϊ αποτελεί το ελκυστικότερο άθλημα για τις γυναίκες στη χώρα μας”, σημειώνοντας ότι διαθέτει 20.822 αθλήτριες έναντι 13.079 της ΕΟΚ και 12.887 της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας!
Με δεδομένη αυτήν την προοπτική, ο ίδιος σε ανάρτησή του για την παρουσία του στην εκδήλωση παρουσίασης της ΕΟΠΕ, ανέφερε: “Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί για να μπορέσει το βόλεϊ γυναικών να κάνει τη διαφορά στη χώρα, και –γιατί όχι- να δημιουργήσει την πρώτη επαγγελματική κατηγορία γυναικών σε ομαδικό άθλημα, εάν και εφόσον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ανάμεσά τους αφενός η σύμφωνη γνώμη όλων αλλά και οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας. Την προσεχή Δευτέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο, τα σωματεία και τις αθλήτριες και είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις”.

👉 Με πολύ μεγάλη χαρά παρευρέθηκα στην επίσημη παρουσίασή της Volley League γυναικών 2024-2025 και τις τιμητικές…Δημοσιεύτηκε από Βρούτσης Ιωάννης στις Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024