Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Νομικού MVP της 1ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών

Η Νομικού MVP της 1ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών

Η κεντρικός του Πανιωνίου Μαρία Νομικού αναδείχτηκε η MVP  της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2024-2025, καθώς στην επιστροφή της ομάδας της Νέας Σμύρνης στην μεγάλη κατηγορία συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας της με  3-0 σετ επί της ΑΕΚ.

Η Νομικού τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους με 6/14 τελειωμένες επιθέσεις, 4 άσσους και 5 μπλοκ και ήταν αυτή που με τα σερβίς της έγινε η ανατροπή στο δεύτερο σετ από 24-20.

«Λόγω πρεμιέρας ξεκινήσαμε πιο νευρικά το παιχνίδι μας. Στη συνέχεια ανεβάσαμε τα επίπεδα ενέργειας, συγκέντρωσης και μείναμε πιστές στο τακτικό μας πλανο και ήρθε το αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα με πολλές δυνατότητες και με αθλήτριες που δουλεύουν κάθε μέρα στο 100%» ήταν το πρώτο σχόλιο της Μαρίας Νομικού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Η ίδια επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από τρία χρόνια και εξηγεί τις διαφορές που υπάρχουν από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Volley League γυναικών.

«Βλέπω εξέλιξη στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Δεν είναι πλέον 1-2 οι ομάδες που πρωταγωνιστούν. Αυτό είναι ευχάριστο γιατί φαίνεται και το επίπεδο των αθλητριών. Το ότι υπάρχει φέτος η δημόσια τηλεόραση είναι ένα θετικό βήμα για το γυναικείο βόλεϊ. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε ως αθλήτριες. Πολλές ομάδες ξεχωρίζουν και θα έχουμε ανατροπές και δυνατά παιχνίδια φέτος».

Η Νομικού ήταν παρούσα στη συνάντηση του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες να γίνει η Volley League γυναικών επαγγελματικό πρωτάθλημα, με την ίδια να σχολιάζει:

«Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί για πολλά χρόνια. Όταν βλέπεις αυτή την ανισότητα από την στιγμή που κάνουμε τα ίδια πράγματα με τους άνδρες, γιατί να μην θεωρούμαστε επαγγελματίες; Υπάρχει η διάθεση από την ομοσπονδία, τον υπουργό και το κλίμα είναι θετικό. Ευελπιστώ να γίνει σύντομα για να είμαστε ίσες. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε καλυμμένες και οι προσπάθειές μας να μην πηγαίνουν χαμένες».

Ο Πανιώνιος από τη πρώτη κιόλας σεζόν στη μεγάλη κατηγορία έχει υψηλές βλέψεις, με την Μαρία Νομικού να δηλώνει ότι θέλει έναν τίτλο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής.

«Ως Μαρία θέτω πάντα υψηλούς στόχους, για εμένα και για την ομάδα μου. Φέτος ακόμα παραπάνω στην Volley League. Θέλω μαζί με τον Πανιώνιο να μπορέσουμε να πάρουμε έναν τίτλο. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε την δυνατότητα να το καταφέρουμε. Θέλω να φτάσουμε ψηλά. Σχετικά με την Εθνική πάντα είναι τιμή να είμαι στις κλήσεις και να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Είναι δύσκολο μετά από αρκετά χρόνια που δεν ήμουν και τώρα αγωνίζομαι σε διαφορετική θέση από αυτή που αγωνιζόμουν τα τελευταία χρόνια. Είμαι όμως θετική εφόσον έρθει η κλήση να το συζητήσουμε. Επίσης είναι δύσκολο και ως μητέρα ενός μικρού παιδιού που θέλει την προσοχή μου, όμως είμαι πρόθυμη».

Κλείνοντας, η Νομικού σχολιάζοντας το βραβείο της MVP ευχαρίστησε την ομάδα της για την εμπιστοσύνη και το αφιέρωσε στον γιο της Παναγιώτη.

«Θέλω να δώσω τα εύσημα στις συμπαίκτριές μου γιατί μαζί παλεύουμε για τα αποτελέσματα και το προπονητικό επιτελείο που πάντα προσπαθεί να μας έχει έτοιμες. Η διοίκηση μας τα έχει όλα λυμένα και εμείς σκεφτόμαστε μόνο πως θα γίνουμε καλύτερες στο γήπεδο. Το αφιερώνω σε αυτούς αλλά και στον γιο μου τον Παναγιώτη».

H κορυφαία επτάδα της 1ης αγωνιστικής
 


Πασαδόρος:
 Ελισάβετ Ηλιοπούλου (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 1π. (1 μπλοκ).

Διαγώνια: Μάρτα Ντρπα (Π.Α.Ο.Κ.) 23π. (18/47 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ).

Κεντρικές:
 Μαρία Νομικού (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 15 π. (6/14 επ., 4 άσσοι, 5 μπλοκ), Μαρτίνα Σάμανταν (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 21 πόντοι (14/19 επ., 4 άσσοι, 3 μπλοκ).

Ακραίες: 
Ουσούε Γκερέκα (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil) 24 (21/35 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 43% υπ.-21% άριστες), Νικολίνα Λούκιτς (Α.Σ. Άρης) 18π. (14/25 επ., 4 άσσοι, 29% υπ. – 14% άριστες).

Λίμπερο: 
Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.) 85% υπ. με 38% % άριστες.

MVP VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2024-2025

1η αγωνιστική: Μαρία Νομικού (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.)