Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αχαιοί των… ανατροπών

Αχαιοί των… ανατροπών

Ανάλυσε το

Αγώνας απαγορευτικούς για καρδιακούς φιλοξενήθηκε στο Νικόλαος Σαμαράς της Ορεστιάδας…. Η Παναχαΐκή αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 από τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδα στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σε ένα ταϊ-μπρεϊκ που είχε συναρπαστική εξέλιξη.

Μια τεράστια από κάθε άποψη νίκη πανηγύρισε στον Έβρο η Παναχαΐκή. Οι Πατρινοί έχοντας στην σύνθεσή τους τον Νίκο Ρουμελιώτη αν και φλέρταραν έντονα με την ήττα στο τέλος έφθασαν στη νίκη με 3-2 επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Η αναμέτρηση των «πράσινων» και των «ροσσονέρι» είχε όλα όσα περικλείει η λέξη…. ντέρμπι. Θέαμα, μαχητικότητα και φυσικά πολλές ανατροπές αφού τα συναισθήματα όλων ταξίδευαν από την λύπη στην χαρά και αντίστροφα.

Αντίθετα οι “πράσινοι” του Έβρου αν και κατάφεραν να αντιδράσουν σωστά μετά το πρώτο σετ και γύρισαν τον αγώνα σε 2-1 είχαν την ατυχία στο τέλος του 4ο σετ να τραυματιστεί ο Βουκασίνοβιτς και να χάσουν πολλά απο την δυναμικότητά τους στην επίθεση. 

Οι Πατρινοί φρόντισαν να μπούνε δυνατά στον αγώνα και με τους Ρουμελιώτη και Ντονά να ελέγχουν την ροή του πρώτου σετ προηγούμενοι από νωρίς αφού οι ακρίτες έχασαν την επαφή με το σκορ στο 8-15, ενώ λίγο αργότερα οι Αχαϊοί έφθασαν στο 15-21 και το 19-25 που έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας την απόδοσή του σε επίθεση και μπλοκ αλλά και με λιγότερα λάθη με τους Γκούσταφσον, Βουκασίνοβιτς κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα και με το 25-15 και 25-23 να κάνουν το 2-1 ενθουσιάζοντας τους φιλάθλους τους.

Η Παναχαϊκή όμως όπως και στο πρώτο σετ με το μπλοκ να καθαρίζει πολλές κρίσιμες μπάλες και την εμπειρία των Ρουμελιώτη –Ντονά αλλά και του Τακουρίδη – Σαρικεϊσογλου εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τον τραυματισμό και την αποχώρηση από τον αγώνα του Βουκασίνοβιτς και  έφθασαν στο 22-25 και το 2-2.

Στο ταϊ-μπρέϊκ οι Αχαιοί με ενθουσιασμό και καλή ψυχολογία έκαναν το 3-8. Ωστόσο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έχοντας στην σύνθεσή του ακραίος τους Ριζόπουλο-Οικονόμου με την βοήθεια της εξέδρας έκανε την αντεπίθεση του κάνοντας το 14-12 και το ματς-μπολ.

Παρά την προσμονή της εξέδρας οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν τον αγώνα καθώς η Παναχαϊκή κράταγε το καλό για το τέλος και μετά το 14-14 φρόντισε να κάνει το 14-16 και το 2-3 που της χάρισε το πολύτιμο  2ποντο.

Τάδε έφη…

Γιόχαν Ίσακσον (Προπονητής ΑΟΟ) : «Θέλαμε πολύ τη νίκη. Μας κόστισε πολύ ο τραυματισμός του Βουκασίνοβιτς σε ένα κρίσιμο σημείο. Έχουμε νεανική ομάδα που επηρεάζεται εύκολα και ακόμα δε μπορεί να κρατήσει ρυθμό. Είμαστε πολύ νευρικοί στο παιχνίδι μας διότι θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι ιδιαίτερο μπροστά στο κοινό μας. Η Παναχαϊκή ρίσκαρε και δικαιώθηκε με την ροή που είχε ο αγώνας. Παρότι φτάσαμε ένα βήμα από τη νίκη δεν τελειώσαμε τον καθοριστικό πόντο στο 14-12».
 
Αλέξανδρος Χήρας (ΑΟΟ) : «Δυστυχώς μας πήγαν όλα ανάποδα στον αγώνα. Και στο ξεκίνημα και στο φινάλε δεν μας πήγαν οι κρίσιμες φάσεις. Έγινε δυνατή μαχη στο φιλέ και επηρεαστήκαμε από τον τραυματισμό του Βουκασίνοβιτς. Δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε τη δύσκολη πορεία μας».
 
Γιώργος Λυκούδης (Προπονητής Παναχαϊκής) : «Και οι δυο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη. Έγινε ωραίος αγώνας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους και τη νίκη. Είναι πολύ δίκαιο αποτέλεσμα και αυτό γιατί οι αθλητές αντιπαρήλθαν σε δυσκολίες κατά την διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν σε μια πολύ σημαντική νίκη. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε και καλύτερο βολεϊ και για αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας. Ο Νίκος αγωνίστηκε παρότι πονούσε γιατί ήθελε να βοηθήσει την ομάδα».
 
Νίκος Ρουμελιώτης (Παναχαϊκή) : «Πραγματοποιήσαμε μια εντυπωσιακή νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα που πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουν να περάσουν από εδώ πολλές ομάδες. Βέβαια σταθήκαμε και τυχεροί με τον τραυματισμό του ακραίου της Ορεστιάδας στο τέλος του 4ου σετ όμως αρπάξαμε την ευκαιρία και σε πολλά σημεία του αγώνα, παίξαμε καλό βολει. Μπράβο σε όλους για τη νίκη που είχαμε ανάγκη και ψυχολογικά και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Ισακσον): Χήρας 6π. (4/4 επ, 2 μπλοκ), Αμπουΐλα 10 (4/8 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Γκούσταφσον 26 (22/43 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μίλιτς 7 (2/9 επ, 1 άσσος,  4 μπλοκ),  Βουκασίνοβιτς 23 (15/32 επ, 5 άσσοι, 3 μπλοκ, 59% υπ – 44% άριστες), Ριζόπουλος 9 (8/21 επ, 1 ασσος, 50% υπ – 44% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ. – 61% υπ – 39% άριστες), Οικονόμου 1 (1/2 επ), Πεντίδης 1 (1/2 επ), Χουσίδης 
 
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Λυκούδης): Ντονάς 15π. (13/30 επ, 2 άσσοι, 61% υπ – 48% άριστες), Λιβαθηνός 1 (μπλοκ), Τακουρίδης 11 (4/7 επ, 1΄ασσος, 6 μπλοκ), Ρουμελιώτης Νίκος 22 (18/43 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 12 (8/17 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 46% υπ -29% άριστες), Βλαχοστάθης 8 (7/13 επ, 1 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μένιος (λ. – 33% υπ – 24% άριστες), Ιτάλο (λ), Βασιλάκος.