ΔΙΕΘΝΗ

Μασάρι: «Νιώθεις το φόβο…»

Μασάρι: «Νιώθεις το φόβο…»

Με τα πιο “μελανά χρώματα” περιέγραψε ο Ιταλός άσος της γαλλικής Παρί, Γιάκοπο Μασάρι (αριστερά στη φωτό), την φρικτή εμπειρία που βίωσε στο Παρίσι, λίγες ώρες μετά τo μακελειό που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου “σπέρνοντας” το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους.

“Είναι μια σουρεαλιστική κατάσταση. Δεν μπορώ να βρω λόγια να το περιγράψω…” εξηγεί σοκαρισμένος ο άσος της “σκουάντρα ατζούρα”, που λίγα λεπτά αφότου η “Πόλη του Φωτός” “βυθίστηκε” στο αίμα έγραψε στo προφίλ του στο Facebook: “E’ una notte buia (σ.σ Είναι μια “μαύρη” νύχτα”)!

jacopo_massari

“Χθες (σ.σ την περασμένη Παρασκευή) το πρωί είχαμε προπόνηση περίπου στις 11 και στη συνέχεια, όπως συμβαίνει πάντα παραμονές των αγώνων πρωταθλήματος, είμασταν ελεύθεροι. Αρχικά ήμουν έτοιμος να βγώ, αλλά ευτυχώς αποφάσισα να μείνω στο σπίτι για να ξεκουραστώ ” συνέχισε ο 27χρονος ακραίος από την Πάρμα, που φέτος μένει στο δέκατο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού, την περιοχή του πανεπιστημίου, όπου υπάρχει και το Stade Charlety, το γήπεδο όπου προπονείται και παίζει η ομάδα του.  

“Είμαστε περίπου δεκαπέντε λεπτά από το σημείο που σημειώθηκαν οι επιθέσεις. Δεν είναι ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά…”

FRANCE_paris1_attack_epithesi

Μέχρι και τα πρώτα τηλεφώνηματα, όπου οι φίλοι του Μασάρι τον ενημέρωσαν για αυτό που συνέβη, έμοιαζε με ένα ήσυχο βράδυ στο σπίτι. “Αμέσως άνοιξα το γαλλικό ραδιόφωνο που μετέδιδε ζωντανά τα γεγονότα. Κάθε λεπτό αυξάνονταν ο αριθμός των νεκρών, ήταν μια απίστευτη κατάσταση.Όταν μάλιστα είδα και τα πρώτα video στο διαδίκτυο… πέτρωσα».

Θα το σκεφτώ να πάω στο Μπατακλάν!

Πριν από περίπου 10 μήνες ο Μασάρι έζησε ως αθλητής της Πιατσέντζα στην Ιταλία την επίθεση στο Charlie Hebdo και τώρα βρίσκεται ο ίδιος στην “καρδιά” του εφιάλτη. “Όταν ήρθα στο Παρίσι σκέφτηκα ότι σε μια τόσο μεγάλη πόλη θα μπορούσαν ξανά να συμβούν παρόμοιες επιθέσεις. Αλλά αυτό βέβαια ήταν αδύνατο να προβλεφθεί”.

Έπειτα μάλιστα από μία νύχτα, όπου πιθανότατα κανένας δεν κατάφερε να κλείσει μάτι το κλίμα που μας μεταφέρει την επομένη της τραγωδίας ο Μασάρι είναι ζοφερό. “Νιώθεις το φόβο… Βγήκα έξω να πάρω εφημερίδα και άκουσα να μιλάνε για περίπου 190 νεκρούς. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη!”

Φυσικά το προγραμματισμένο για χθες ματς πρωταθλήματος, κόντρα στη Λιόν ακυρώθηκε, όπως και όλα τα παιχνίδια της Γαλλικής Λίγκας. “Μας είπαν από την ομάδα ότι οι προπονήσεις αναστέλονται επ ‘αόριστον και μας συμβούλεψαν να βγαίνουμε έξω όσο το δυνατόν λιγότερο. Δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε στο Champions League την επόμενη Τρίτη εναντίον της Μόσχας.”

paris_epithesi

Όντας λίγο διάστημα στο Παρίσι, ένα από τα αξιοθέατα που είχε “σταμπάρει” ο άσος της Παρί να επισκεφτεί το συντομότερο, ήταν το Μπατακλάν, ένα από τα κέντρα της χθεσινής σφαγής. Πλέον αρχίζει να το σκέφτεται καλύτερα… “Είναι μια γειτονιά γεμάτη μουσεία και μου είχε “καρφωθεί” να τον επισκεφθώ άμεσα. Τώρα, όμως, όλα αλλάζουν.

Δεν θέλω να κάνω τον ήρωα, αλλά λέω ότι η ηρεμία είναι κάτι το σημαντικό. Μέχρι χθες, δεν θα είχα καμία αμφιβολία, αν με προσκαλούσε κάποιος να πάμε στο θέτρο, στο κέντρο της πόλης. Από δω και στο εξής νομίζω ότι θα το σκεφτώ δύο φορές πριν αποδεχθώ την πρόσκληση” τονίζει ο Ιταλός της Παρί και κλείνει με μια σκέψη: “Αναμφίβολα ανησυχώ για την παρούσα κατάσταση, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι τώρα, σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων.”

Πηγή Φωτό: CNN.gr /REUTERS-Philippe-Wojazer