ΔΙΕΘΝΗ

PlusLiga με… «ημίχρονο»!

PlusLiga με… «ημίχρονο»!
Σημαντικές αλλαγές στην PlusLiga της Πολωνίας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2016/2017 με στόχο να μειώσουν την χρονική διάρκεια των αγώνων.

Του Δ.Πιτούλια

Σύμφωνα με την sportowefakty.pl, η PlusLiga αποφάσισε να αφαιρέσει τα τεχνικά τάιμ-άουτ από τους αγώνες βόλεϊ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει τεχνικό τάιμ-άουτ στον 8ο και 16ο πόντο του κάθε σετ, ενώ οι προπονητές θα διατηρούν το δικαίωμα να πάρουν 2 τάιμ-άουτ και να ζητούν ένα video challenge.

Αυτοί είναι οι ίδιοι κανόνες που η FIVB δοκίμασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και οι εντυπώσεις ήταν θετικές απο αυτό το νέο σύστημα διεξαγωγής. Στόχος αυτών των αλλαγών είναι να μειωθεί ο χρόνος των σετ, να παραμείνει εντός χρόνου η διάρκεια αγώνα, αλλά και να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το βόλεϊ στους θεατές.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πολωνική ιστοσελίδα θα υπάρξει και πάλι ένα διάλειμμα 10 λεπτών μετά τα δύο πρώτα σετ. Ο κανόνας αυτός δοκιμάστηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν είχε επιτυχία.

Ωστόσο, οι σύλλογοι το βλέπουν ως πλεονέκτημα στο… εμπορικό του σκέλος καθώς θα εκμεταλλεύονται την ανάπαυλα για να αυξάνονται οι πωλήσεις στην κατανάλωση αναψυκτικών και τροφίμων στο γήπεδο ενώ παράλληλα η τηλεόραση θα έχει μεγαλύτερα και πιο ελκυστικά διαφημιστικά πακέτα να πουλήσει.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η PlusLiga αποφάσισε να επιστρέψει το διάλειμμα 10 λεπτών μετά τα δύο πρώτα σετ.