«Βασίλισσα» του… τιραμισού η Παπαφωτίου (fotos)!
13/10/2017 10:11Ανταποκρινόμενη στη σύνθετη ονομασία του δημοφιλούς ιταλικού γλυκού (tirare mi su) που σημαίνει “σήκωσέ με ψηλά”, “ανεβασέ με”, η διεθνής Ελληνίδα πασαδόρος της Κονελιάνο, λίγες εβδομάδες μέρες πριν τον γαλανόλευκο “εμφύλιο” του Σούπερ Καπ με τη Βασιλαντωνάκη, «σήκωσε» στο πλαίσιο του «Tiramisu Sports Cup»του Τρεβίζο, το παρθενικό τρόπαιο της σεζόν με τη φανέλα των «Πανθήρων»!
Δύο χρόνια μετά τους θεσπέσιους… κολοκυθοκεφτέδες στη Στουτγκάρδη η Αθηνά Παπαφωτίου απέδειξε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ότι «έχει στο τσεπάκι» της τη… συνταγή της νίκης και ότι ο μόνος… πάγκος με τον οποίο μπορεί να συμβιβαστεί είναι αυτός της… κουζίνας! Στον διασκεδαστικό, αλλά κυρίως νόστιμο φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο BHR κόντρα στην «γηπεδούχο» ανδρική ομάδα μπάσκετ ΤVB του Τρεβίζο, η διεθνής άσος ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε μια ακόμη… πρόκληση της καριέρας της.
Στην βραδιά που διοργάνωσε η Twissen, ως… ζέσταμα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Τιραμισού ( 4 & 5 Νοεμβρίου), νικήτρια θα ήταν η ομάδα που θα έφτιαχνε το πιο πετυχημένο παραδοσιακό βενετσιάνικο γλυκό.
Υπό την επίβλεψη των chef του ξενοδοχείου, με βασικές τις Παπαφωτίου, Ντε Τζενάρο, Ντε Κρούιφ και Φιόρι και την βοήθεια 6 σκανταλιάρικων… master chef junior, τα αστέρια της Κονελιάνο τα’ δωσαν όλα για την… κούπα! Με Μασκαρπόνε, αυγά, σαβαγιάρ, καφέ espresso, κακάο και άλλα υλικά της συνταγής που είχαν στο τραπέζι, οι “Πάνθηρες” δημιούργησαν ένα γλυκό-κόλαση, που “μάγεψε” την κριτική επιτροπή με τη γευστική του τελειότητα και κέρδισαν επάξια τον τίτλο!
Το τέλος της υπέροχης αυτής βραδιάς, παρά τις λίγες… θερμίδες παραπάνω βρήκε την ενθουσιασμένη Παπαφωτίου με τις συμπαίκτριες της, να «βομβαρδίζουν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με selfie και video, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τον… κρεμώδη αυτό “πειρασμό” στο Παγκόσμιο Κύπελλο το Νοέμβριο. Αρκεί βέβαια, τρεις μέρες νωρίτερα, να έχουν… «γλυκαθεί» στο κυρίως «μενού» του Σούπερ Καπ, ώστε μετά τον τίτλο των Υπερπρωταθλητριών Ιταλίας να απολαύσουν μετά ως επιδόρπιο το αγαπημένο τιραμισού, χωρίς τύψεις!