«Στο πετσί του ρόλου» οι σταρ της Αρτέμιδας!
18/03/2015 20:35Ενθουσιασμένες από το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο δήλωσαν οι “πρωταγωνίστριες” της ομάδας του Κορυδαλλού και της νέας κινηματογραφικής ταινίας “Αmore Mio”.
Έπειτα από 4 ημέρες συμμετοχής στα γυρίσματα της ταινίας, αλλά και “γλυκιά” προσμονή περίπου 2 μηνών, την περασμένη Δευτέρα 16 Μαρτίου σήμανε η ώρα για το πολυπόθητο κινηματογραφικό ντεμπούτο της καριέρας τους. Την ηχώ του “Φώτα, κλακέτα, σκηνή… πάμε» του σκηνοθέτη Χρήστου Δήμα, διαδέχθηκε πλέον το έντονο χτυποκάρδι της “πρεμιέρας” των αθλητριών της Αρτέμιδας Κορυδαλλού.
Όλες τους, αν και πρωτάρες σε μία τέτοια εμπειρία, έδειξαν πάντως να μην συμβιβάζονται με τα περίφημα 15λεπτα διασημότητας, που σύμφωνα με τον Άντι Γουόρχολ, δικαιούται κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Ζητούσαν περισσότερα, γιατί το άξιζαν…
Υπό το βλέμμα λοιπόν των περήφανων Γιώργου Σαραντέα και Μανόλη Πεδάκη τα 10 όμορφα κορίτσια της Άρτεμιδας Κορυδαλλού μπήκαν με… αέρα πραγματικών σταρ στο lobby των Odeon Cosmopolis και από την πρώτη στιγμή «έκλεψαν την παράσταση»! “Πρωταγωνίστριες” πλέον εντός και εκτός γηπέδων, έστρεψαν πάνω τους τα φλάς των φωτογράφων, πόζαραν μαζί με τη συμπρωταγωνίστρια και “συμπαίκτριά” τους, Εύα (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου) και μετά το… ζντο με τον “κόουτς” (Φάνη Μουρατίδη) πήραν θέση για τις καθιερωμένες δηλώσεις στον Τύπο.
“Η ταινία έχει άξονα το βόλεϊ…Είναι πολύ δυνατό στοιχείο της ταινίας και εγώ είμαι ο κόουτς γυναικών, μεγάλη περιπέτεια…” εξήγησε αρχικά ο απολαυστικός “προπονητής” της ταινίας, Φάνης Μουρατίδης και συνέχισε: ” Από βόλεϊ, δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε επιεικώς αδαείς, αλλά μάθαμε για την ανάγκη της ταινίας. Ο κόσμος πρέπει να περιμένει να δει μία υπέροχη ταινία, θα γελάσει, θα το ευχαριστηθεί, είναι μία πάρα πολύ ανθρώπινη ταινία…”
Για να διώξει το όποιο τρακ της…. πρωτάρας από τα κορίτσια, η ηθοποιός Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, που πλέον “πίνει νερό” στο όνομα της Αρτέμιδας Κορυδαλλού, πήρε την πρωτοβουλία να τις βάλει στο… κόλπο, μιλώντας πρώτη από την ομάδα… ομάδα της στις κάμερες της NOVA: «Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί η επαφή μου με το βόλεϊ ήταν σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, από τότε που έπαιζα στο σχολείο.
Οπότε το να μπω στη διαδικασία όχι μόνο για τις ανάγκες της σκηνής, να καρφώσω, να σερβίρω κλπ, αλλά να μπω στη ψυχολογία της αθλήτριας, που πρέπει να είμαι συνεχώς στο γήπεδο, με τη σωστή στάση του σώματος, για μένα ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια του προπονητή μου, Μανόλη Πεδάκη και όλης της ομάδας της Άρτεμιδας.
Τα κορίτσια ήταν πολύ υποστηρικτικά, με βοηθούσαν, μου ψιθύριζαν που πρέπει να στέκομαι συνέχεια. Είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον, πέρα από τις ψυχολογικές καταστάσεις που πρέπει να ζήσεις για έναν ρόλο, να χρειάζεται να βρεις κινησιολογικά καινούρια πράγματα. Και αυτό για μένα ήταν εντελώς ξένο…” υποστήριξε η κατά συνθήκην βολεϊμπολίστρια, που απάντησε στη συνέχεια τι θα έλεγε σε ενδεχόμενη μεταγραφική πρόταση ομάδας: “Θα τους έλεγα ότι δεν… πάνε καλά! Δεν έχω σίγουρα τέτοιες βλέψεις και δε νομίζω, πέρα από τα ψέματα, πως θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε αυτές τις απαιτήσεις. Ο αθλητισμός, όπως και το κάθε αντικείμενο, θέλει μία αφοσίωση και μια πειθαρχεία, που εγώ προσωπικά έχω επιλέξει να την διοχετεύσω στο χώρο της υποκριτικής”.
Τι δήλωσαν οι πρωταγωνίστριες της Αρτέμιδας Κορυδαλλού
Φιλουμένη Σιμιτζή: «Μας ικανοποίησε απόλυτα το αποτέλεσμα, βγήκε κάτι πολύ ωραίο που δεν το περιμέναμε. Όσον αφορά στη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον προπονητή και στην αθλήτρια, νομίζω πως συμβαίνει και σε άλλους τομείς, όπου υπάρχει δέσιμο μεταξύ δυο ανθρώπων, όπως σε σχολεία, φροντιστήρια, εργασιακό χώρο…παντού»!
Ζωή Καπνιά: «Ήταν μια διαφορετική εμπειρία, δεν το’ χα με ξαναζήσει, πολύ ωραίο συναίσθημα, ωραίο αποτέλεσμα, μακάρι να ξαναγίνει κάτι τέτοιο…” δήλωσε η αρχηγός της ομάδας, ενώ αναφερόμενη στην πολύκροτη σχέση, τη χαρακτήρισε «δύσκολη και για την ομάδα και για όλους, μπορεί να συμβεί ασφαλώς, αλλά μετά χρειάζεται την κατάλληλη διαχείριση».
Μαρία Ταγκλή: «Τιμή μας και μεγάλη μας ευχαρίστηση. Θά’ θελα πολύ να ζήσω ξανά μια τέτοια εμπειρία».
Άρτεμις Κουτσούρη: «Ήταν πολύ όμορφο αποτέλεσμα και χαιρόμαστε πραγματικά να γίνονται τέτοιες προσπάθειες στο χώρο του βόλεϊ” τόνισε η Άρτεμις που δήλωσε ότι οι οδηγίες που ακούγονται δια στόματος Φάνη Μουρατίδη στην ταινία, της θύμισαν κάποιον…γνωστό της. “Ήταν πολύ καλός προπονητής και οι οδηγίες του μου θύμισαν τους «δικούς» μας, Μανόλη Πεδάκη και Γιώργο Σαραντέα (γέλια)»
Έφη Κωτούλα: «Εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και είμαστε πολύ χαρούμενες”, ενώ η Έφη σχολιάζοντας τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Σπυριδάκης επεσήμανε πως «είναι πολύ εκφραστικός, νομίζω υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι πρόεδροι στις ομάδες, αλλά ευτυχώς όχι στον… Κορυδαλλό».
Μαρία Αποστολάκη: «Ήταν πολύ ωραία και τους ευχαριστούμε όλους για αυτή την εμπειρία που μας χάρισαν και για εμάς ήταν πολύ σημαντική» υποστήριξε η Μαρία, που βρήκε ότι «η τακτική δεν είναι χρήσιμη μόνο στο βόλεϊ αλλά μπορεί να είναι στον έρωτα όπως και σε άλλα αθλήματα».
Ειρήνη Καραχάλιου: “Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και θα θέλαμε να ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο. Νομίζω πως μετά από αυτή την ταινία το άθλημά μας θα αποκτήσει μεγαλύτερη προβολή και αναγνωρισιμότητα».
Ράνια Παναγοπούλου: “Τέλειο συναίσθημα, φανταστική εμπειρία, σας ευχαριστούμε πολύ όλους. Δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο συναίσθημα…».
Σοφία Μπουρσανίδου: “Πολύ ωραία ταινία, υπέροχη εμπειρία θα θέλαμε να την ζήσουμε και πάλι” τόνισε η Σοφία που δήλωσε ότι ακόμη και μετά από αυτή την εμπειρία, δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει στις προπονήσεις |με το Σαραντέα, καθώς και εκείνος είναι το ίδιο διασκεδαστικός. όπως ο Μουρατίδης στην ταινία και συμπεριφέρεται το ίδιο».
Νικολέτα Τεντζέρη: “Πραγματικά, μοναδική εμπειρία…Δεν υπάρχουν λόγια… με λίγη περισσότερη προσπάθεια η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου θα μπορούσε να γίνει μία πολύ καλή βολεϊμπολίστρια, γιατί ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε όλες τις οδηγίες που της δόθηκαν. Από την παραμικρή παρατήρηση που της έκαναν, προσπαθούσε κατευθείαν να προσαρμοστεί και να γίνει καλύτερη, οπότε έχει πολλές πιθανότητες” σε αντίθεση με την ίδια, που παρά την εμπειρία της στα γυρίσματα “δεν θα μπορούσε να γίνει καλή ηθοποιός”.
Προέδρικές… ντόπες!
Με… όνομα βαρύ σαν ιστορία ο Γιώργος Σαραντέας, γιός και διάδοχός του ιστορικού προέδρου της Άρτεμις Κορυδαλλού, Στάθη είχε κάθε λόγο να είναι περήφανος για την τεράστια προβολή της ομάδας του, που φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνει45 χρόνια παρουσία στο γυναικείο βόλεϊ, Όχι μόνο γιατί στην πρώτη ελληνική ταινία με θέμα το βόλεϊ, η έδρα και η ομάδα του Κορυδαλλού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά κυρίως γιατί επηρεασμένος από τον κινηματογραφικό ομόλογό του, Γιώργο Σπυριδάκη, ξέρει ότι οι “μετοχές” των αθλητριών, χτύπησαν “κόκκινο” παίζοντας στην τανία και έτσι στις μεταγραφές θα τις… μοσχοπουλήσει!
Τι δήλωσε ο Γιώργος Σαραντέας
Για την ταινία “Amore Mio”: “Νομίζω ότι άρεσε σε όλους πάρα πολύ! Και για μένα και για τα κορίτσια, παρόλο που ήταν μέσα σε αγωνιστική περίοδο ήταν μία καταπληκτική εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω το Χρήστο Χατζηπαναγιώτου, μέσω του οποίου έγινε η ένωση αυτών των δύο κόσμων, τον σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα, ήταν άψογος καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και βέβαια τον κ. Λαμπρόπουλο και τα υπόλοιπα παιδιά της παραγωγής για την καταπληκτική τους συνεργασία”.
Για τον “προπονητή” Φάνη Μουρατίδη: “Ο Φάνης ήταν πολύ καλός μαθητής, τον είχε δασκαλέψει τοσο καλά ο Μανόλης Παιδάκης και με τις συμβουλές που του δώσαμε νομίζω πως λειτούργησε άψογα μέσα στο γήπεδο ως κανονικός προπονητής”.
Για τον “πρόεδρο” Γιώργο Σπυριδάκη: “Ο πρόεδρος είναι μία χαρακτηριστική φιγούρα, νομίζω πως πήρε κάποια πολύ χαρακτηριστικά δείγματα για το πως πρέπει να φέρεται, αν και εμείς δεν ήμαστε αυτής της πολιτικής, αλλά νομίζω πως είναι ένας κλασσικός Έλληνας παράγοντας”.
Για την σχέση προπονητή-αθλήτριας: “Καλό για την ομάδα δεν είναι σίγουρα… όταν έχεις να κάνεις με γυναικεία ομάδα οι ισορροπίες είναι πάρα πολύ λεπτές, αλλά και ένας προπονητής ζει μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Η δουλειά του δηλαδή προυποθέτει ατελείωτες ώρες μέσα σε ένα γήπεδο. Άρα είναι σύνηθες το φαινόμενο προπονητές να χουν σχέση, να παντρεύονται, να κάνουν παιδιά με αθλήτριές τους. Όσο μπορούν όλοι να κρατάνε τις ισοροπίες, νομίζω πως είναι ανθρώπινο”.
Για τα κοινά που έχουν ο έρωτας με το βόλεϊ: “Ιδίως για το βόλεϊ νομίζω πως το κοινό με τον έρωτα είναι οι διακυμάνσεις… Συνεχείς διακυμάνσεις, μεγάλη ένταση και στο τέλος κερδίζει ο καλύτερος. Το φιλέ στο βόλεϊ είναι ένα δίχτυ, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που στην ουσία παλεύουν για το ίδιο πράγμα… μια μπάλα!Στον έρωτα νομίζω ομως πως θες δίχτυ… προστασίας”.
Για την αξία που απέκτησε η μετοχή της ομάδας: “Έχουμε αγώνα την Τεταρτη, φέτος έχουμε μείνει εκτός στόχου, έχουμε μείνει βέβαια στην κατηγορία, μπορώ όμως να τις πουλήσω πιο ακριβά στις μεταγραφές, μετά την συμμετοχή τους στην ταινία (γέλια)”.
Για την αγωνιστική εικόνα που άφησε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου (σ.σ Εύα): “Η Ιωάννα παρά το τεράστιο άγχος που είχε στα γυρίσματα για το αν θα τα καταφέρει, νομίζω πως για ένα άτομο που ασχολείται τόσο λίγο καιρό με το βόλεϊ, θεωρώ πως η παρουσία της ήταν πάρα πολύ καλή”.
Για την σημασία της ταινίας στο άθλημα: “Όταν μάθαμε μέσω του Χρήστου (σ.σ Χατζηπαναγιώτου), ότι θέλουν να γυρίσουν μία ταινία με θέμα το βόλεϊ, για εμάς ήταν κάτι πρωτόγνωρο! Εκτός του ότι δεν έχει γυριστεί ξανά κάτι τέτοιο για το βόλεϊ στην Ελλάδα, για την Αρτεμη Κορυδαλλού, οποιαδήποτε κίνηση τέτοιου είδους σήμαινε κάτι πολύ περισσότερο από την τεράστια προβολή, που δεν είχαν ούτε κάποιες “μεγάλες” ομάδες. Το άθλημά μας το ξέρουμε όλοι, “πονάει”… Η κρίση το “γονάτισε” κυριολεκτικά και τέτοιες κινήσεις μόνο καλό μπορούν να κάνουν και ευχαριστούμε πραγματικά και τη NOVA, που ούτως η άλλως προβάλλει όλα τα αθλήματα, όπως και την παραγωγή για αυτή την προσπάθεια.