ΔΙΕΘΝΗ

Τα λουλούδια στις «πριγκίπισσες»

Τα λουλούδια στις «πριγκίπισσες»

“Πνίγηκαν” στις ανθοδέσμες κατά την αφιξή τους στην Μόσχα οι Ρωσίδες “πριγκίπισσες” της Σβετλάνα Σαφρόνοβα, που θριάμβευσαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών U18 της Βουλγαρίας.

Δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το 1997, όταν στη Ποβάσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας τα κορίτσια της Ρωσίας κέρδισαν στον τελικό με 3-1 την Κροατία και κατέκτησαν το παρθενικό τους χρυσό μετάλλιο στο 2o ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών U18, πετυχαίνοντας ότι δεν κατάφεραν στον προ δύο ετών τελικό με την Ιταλία στη Βαρκελώνη, όπου αρκέστηκαν στο τίτλο της φιναλίστ και στη 2η θέση του βάθρου.

Ακολούθησε στη επόμενη διοργάνωση του Γκντάσκ, το χάλκινο μετάλλιο του 1999 για να συμπληρωθεί η χρωματική παλέτα στη ρωσική τροπαιοθήκη, η οποία αργότερα εμπλουτίστηκε με το ασημένιο μετάλλιο του 2005 στο Ταλίν.
Από χθες λοιπόν η νεαρή «αρκούδα» ζευγάρωσε τα χρυσά της μετάλλια κερδίζοντας στον τελικό του βυλγαρικού Πλόβντιβ την Σερβία με 3-2 (16-25, 25-21, 25-22, 23-25, 15-7) και έφτασε συνολικά τα 5 μετάλλια στο θεσμό, παίρνοντας παράλληλα και μία άτυπη ρεβάνς από τις Σέρβες γα την ήττα στον Α’ ομιλο του Σάμοκοβ.

Πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ρωσίδα διεθνής, Αντζελίνα Λαζαρέκο, που στέφθηκε και κορυφαία μπλοκέρ, με την συμπαίκτρια της Κότοβα, να αναδεικνύεται δεύτερη καλύτερη μπλοκέρ της διοργάνωσης. Αντίστοιχα από τη φιναλίστ Σερβία, η αρχηγός της ομάδας Καταρίνα Λάζοβιτς κέρδισε τη διάκριση της κορυφαίας ακραίας ενώ η Σέρβα, Τιγιάνα Μιλόγεβιτς αναδείχθηκε κορυφαία λίμπερο.

Το δεύτερο μετάλλιο στο θεσμό, μετά το χρυσό του 2009 στο ολλανδικό Ρότερνταμ, κέρδισε το Βέλγιο που επικράτησε με 3-0 (25-16, 25-16, 25-23) της Τουρκίας στο μικρό τελικό, με την διαγώνια του Βελγίου να κερδίζει τον τίτλο της κορυφαίας διαγώνιας της διοργάνωσης. Δεύτερη καλύτερη ακραία αναδείχθηκε η Τουρκάλα, Τουτκού Μπουρκού Γιουζγκέντς.

Στο ματς για την 5η θέση η Ιταλία για μία ακόμη φορά, μετά τον όμιλο του Σάμοκοβ κέρδισε με 3-1 την Γερμανία, με την πασαδόρο Αλέσια Όρο να αναδεικνύεται κορυφαία πασαδόρος της διοργάνωσης.

Τέλος στον αγώνα για την 7η θέση η Τσεχία νίκησε με 3-0 σετ την Πολωνία.

Hτελική κατάταξη

1. Ρωσία
2. Σερβία
3. Βέλγιο
4. Τουρκία
5. Ιταλία
6. Γερμανία
7. Τσεχία
8. Πολωνία
9. Ολλανδία
10. ΕΛΛΑΔΑ
11. Βουλγαρία
12. Σλοβενία