Οι 10 τύποι των αναπληρωματικών
28/10/2014 10:09Μήπως είστε ένας από αυτούς; Διαβάστε και να’ στε σίγουροι πως αν δεν βρείτε στις παρακάτω αράδες τον εαυτό σας, θα εντοπίσετε σίγουρα κάποιον άλλον συμπαίκτη σας!
Πρόκειται για ένα δημοσίευμα, που μια καλή φίλη του Κώστα Παπαδόπουλου ανάρτησε πρόσφατα στο “τοίχο” του προσωπικού του προφίλ στο Facebook. Το κείμενο λοιπόν που αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένο και αναφέρεται στις χαμηλότερες κατηγορίες μας το έστειλε μαζί με τις καλύτερες ευχές του για τη “γεννητούρια” του www.planetvolley.gr, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας και τον ευχαριστούμε θερμά .
1- Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Κάθεται στην περιοχή προθέρμανσης ,αναλύει και εξηγεί στους άτυχους συμπαίκτες του κάθε παραμικρή πτυχή της τεχνικής και τακτικής που εξελίσσεται μπροστά τους. Φυσικά προτείνει τις καταλληλότερες λύσεις που κανένας από τους 2 προπονητές δεν φαίνεται ικανός να καταλάβει. Όταν αργότερα θα διηγείται τους αγώνες της ομάδας του, δεν μπορεί να θυμηθεί αν τελικά είχε μπει ποτέ να παίξει. Είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα από παίκτης σε προπονητή.
2- ΟI ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ. Ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας τους έκανε φίλους και τους ένωσε δίπλα-δίπλα στην άκρη ενός παγωμένου πάγκου. Για να μην πεθάνουν από βαρεμάρα στον άπειρο ελεύθερο χρόνο που έχουν κάθε Σάββατο στο γήπεδο, αποφασίζουν να διηγηθούν τη ζωή τους κομμάτι-κομμάτι, τα όνειρα , τις επιθυμίες τους. Οι καλύτεροι από αυτούς σε αυτές τις ατελείωτες ώρες οργανώνουν τις διακοπές τους που φυσικά θα περάσουν μαζί στο τέλος του πρωταθλήματος.
3- Ο P.R. Όπως κάθε πετυχημένος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπολοίπους. Έτσι, ενώ οι συμπαίκτες του σκέφτονται πως θα κερδίσουν το παιχνίδι αυτός έχει στο μυαλό του το τι θα γίνει μετά από αυτό. Έχει ήδη δύο εναλλακτικές για δείπνο πάντα όμως στα πιο σικ εστιατόρια της πόλης. Δύσκολα συγκρατεί το σκορ, και η περιφερειακή του όραση χρησιμεύει κυρίως για να ελέγχει την κατάσταση στην κερκίδα, όπου συνήθως όλο και κάτι καλύτερο θα κυκλοφορεί. Τουλάχιστον μια φορά στο ματς και σίγουρα κάθε φορά που μπαίνει πρέπει να περιποιηθεί τα μαλλιά του με πολύ προσοχή.
4- Ο ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΣ. Μιλάμε για τον τύπο που δεν κάθεται πότε στον πάγκο, κοιλιακοί,ραχιαίοι,άλματα,προβολές εκτελούνται ασταμάτητα μέχρι τελικής πτώσης. Πίνει συνεχεία energy-drinks και η ενέργεια που έχει στον πάγκο σπάνια μεταφέρεται στο γήπεδο όταν χρειάζεται να μπει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα όλα καταστρέφονται κάτω από το τεράστιο ποσό των ασκήσεων που εκτελούνται μέχρι εκείνο το σημείο.
5- Ο MENTALIST. Με τις τηλεπαθητικές του ικανότητες προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον προπονητή του μετά από το κάθε ένα λάθος που κάνουν οι συμπαίκτες του που αγωνίζονται. Είναι έτοιμος να μπει στον αγώνα, οποίος παίζει στην θέση του πρέπει να αλλάξει και αρκεί ένα νεύμα του προπονητή για να βρεθεί αμέσως δίπλα στην γραμμή της αλλαγής.
6- Ο ¨ΚΡΥΟΣ¨. Δεν μιλάμε ασφαλώς για τον “ψυχρό εκτελεστή” που θα μπει και θα “καθαρίσει” το παιχνίδι, αλλά για το κλασικό παίκτη που θα μπορούσε να ανάψει μια φωτιά σε ένα κάδο, όπως οι άστεγοι προκειμένου να τον κρατήσει ζεστό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συνηθως ειναι κουκουλωμενος με τις φόρμες ων συμπαικτών του που παίζουν και σίγουρα υποφέρει στα πρώτα λεπτά της συμμετοχής του από τη διάφορα της θερμοκρασίας.
7- ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ. Συνήθως μπαίνουν για ένα σέρβις, ένα μπλοκ η μια πάσα. Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. α) Οι παραιτηθέντες που μαθαίνουν μόνο αυτή τη μοναδική δεξιότητα στην προπόνηση, αλλά όταν μπούνε συνήθως την κάνουν λάθος. β) Οι θυμωμένοι που συνήθως κινούνται νωχελικά πριν μπουν και καθώς βγαίνουν από το γήπεδο ρίχνοντας κατάρες στον προπονητή μέσα απ’ τα δόντια τους.
8 -Ο ΦΩΝΑΚΛΑΣ. Κάποιος στο μακρινό παρελθόν διέπραξε το σοβαρό λάθος να τον κάνει να πιστέψει, ότι μπορεί να ξεπεράσει τις τεχνικές του αδυναμίες με την… φωνή. Έτσι μόλις μπει αμέσως αρχίζει να ουρλιάζει και να προσπαθεί να εκφοβίσει τους αντιπάλους του και να μεταφέρει το θυμό και την “αγωνιστικότητά” του στους συμπαίκτες του. Στο 99% των περιπτώσεων η πρώτη του επίθεση καταλήγει στην κερκίδα, αλλα είναι πάντα έτοιμος για αυτό το 1% που ίσως είναι ο τελευταίος εντυπωσιακός πόντος του τελικού του παγκόσμιου πρωταθλήματος.
9- Ο “ΧΑΜΕΝΟΣ ΖΑΙΤΣΕΦ”. Ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί είναι μόνιμα στον πάγκο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα βλέπει τους αντιπάλους και υπογραμμίζει πάντα την κατωτερότητα τους σε σχέση με αυτόν. Η μεγάλη του πίκρα είναι ότι δεν βρέθηκε ποτέ ένας προπονητής να πιστέψει στις ικανότητές του. Αν είχε βρεθεί θα ήταν σίγουρα αυτός το νέο είδωλο των μαζών , όπως είναι αυτί την στιγμή αυτός ο τυχερός ο Ζαίτσεφ.
10- Ο ΟΠΑΔΟΣ. Έχοντας επίγνωση του δευτερεύοντα ρόλου του ως παίκτης, εξασφαλίζει ένα χώρο απόλυτα δικό του: μετά από κάθε φάση θα γυρίσει στην κερκίδα ζητώντας περισσότερες επευφημίες, μετά από κάθε ύποπτο σφύριγμα , θα έχει μια κραυγαλέα στάση απογοήτευσης και αμφιβολίας. Οι συμπαίκτες του διαλέγουν να μη δείχνουν έντονα ότι συμφωνούν με τις πράξεις του και είναι ανήσυχοι, ειδικά μακριά από την έδρα τους, για τη δική τους ασφάλεια.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ…