A2

Aνώτερη Θέτιδα, σπουδαίοι Μακεδόνες!

Aνώτερη Θέτιδα, σπουδαίοι Μακεδόνες!

Πλεονέκτημα ανόδου πήραν στην 1η αγωνιστική του φάιναλ φορ ανόδου για την Α1 γυναικών, Θέτιδα και Μακεδόνες που νίκησαν με 3-0 αντίστοιχα Ελπίδα Αμπελοκήπων και Ηλυσιακό. Αναλυτικά τα παιχνίδια:

 Θέτιδα-Ελπίδα 3-0

Προβάδισμα ανόδου για την Α1 πήρε στην πρεμιέρα του τουρνουά ανόδου των Τρικάλων η Θέτιδα. Η ομάδα της Βούλας με ηγέτη και εκτελεστή την Ελένη Φραγκιαδάκη που θύμισε χρυσές στιγμές του ένδοξου παρελθόν της με τη φανέλα του ΠΑΟ, επικράτησε 3-0 της Ελπίδας Αμπελοκήπων που ερχόταν με φορά από ένα εκπληκτικό σερί 22 νικών σε κανονική περίοδο και πλέι οφ Βορείου ομίλου.

Η έμπειρη ακραία έκανε κυριολεκτικά θραύση κόντρα στο μπλοκ της ομάδας των Αμπελοκήπων και ήταν αυτή που στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού πήρε την ομάδα επάνω της και σκόρπισε τις… ελπίδες νίκης της Ελπίδας!

Οι «πράσινες» εμφανίστηκαν πολύ κατώτερες των προγνωστικών, είχαν τρομερό άγχος και λύγισαν φυσιολογικά στην ανωτερότητα της Θέτιδας που έδειξε ότι ήθελε το ματς περισσότερο. Σήμερα η Θέτιδα έχει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Ηλυσιακό με τον οποίο θα παίξει για πέμπτη φορά φέτος και η Ελπίδα τρίτο σερί ντέρμπι σε ένα μηνα με τους Μακεδόνες Αξιού.

FRAGKIADAKI thetis pangigyria mazi-098

Στον αγωνιστικό τομέα με όπλο το σερβις, η Θέτιδα ξέφυγε στο πρώτο σετ με 16-13 η Γκοβεδάρου μείωσε σε 16-15. Οι παίκτριες του Σωτηρόπουλου ξέφυγαν με 23-20 με Μελετιάδου-Φραγκιαδάκη, η Ελπίδα πλησίασε στον πόντο με την Μπολέτου 24-23 αλλά η Φραγκιαδάκη ήταν εκεί και με καθοριστική επίθεση έκανε το 25-23 και το 1-0.

Ανώτερη και στο δεύτερο σετ η Θέτιδα ξέφυγε στο σκορ με την εκπληκτική Φργκιαδάκη με 21-17 και 23-19 με άσο της Μελετιάδη, η αρχηγός του συλλόγου της Βούλας έκανε το 24-19 και η Μαρία Μπολέτου με άουτ επίθεση έγραψε το 25-19 και 2-0 σετ.

Τέλος στο τρίτο σετ η Θέτιδα με τη συνήθη ύποπτη Φραγκιαδάκη και τις Τουρνάκη-Μελετιάδη ξέφυγαν με 21-14 ενώ σε αυτό το διάστημα η αρχηγός της Ελπίδας Κατερίνα Μπολέτου είδε κόκκινη για διαμαρτυρία. Οι παίκτριες του Χρυσομαλλίδη μείωσαν σε 21-16 αλλά μέχρι εκεί καθώς η Θέτιδα με Φραγκιαδάκη, Τουρνάκη «καθάρισε» το σετ με 25-18 και 3-0, αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε έξαλα από το σύλλογο της Βούλας.

Τα σετ 3-0: 25-23, 25-19,25-18

ΘΕΤΙΣ (Σωτηρόπουλος): Τουρνάκη, Μελετιάδη, Αναγνώστου, Φραγκιαδάκη, Φωτεινού, Χριστοδούλου, Καράμπαλη (λ) – Λεωνίδου, Βρέλλου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Σεφεριάδου, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Γκοβεδάρου, Νώτη, Σουπιώνη (λ) – Κομνίνο, Δροσοπούλου, Καραμούτσα, Βουγιουκλίδου, Ντολοπούλου, Κιουτσιούκη.

Ηλυσιακός-Μακεδόνες-0-3: Το δώρο στην Κόλλια!

Εκπληκτικοί στην πρεμιέρα  του τουρνουά των Τρικάλων και οι Μακεδόνες Αξιού, οι οποίοι νίκησαν 3-0 τον Ηλυσιακό που θεωρητικά πριν το ματς ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και παράλληλα έκαναν το καλύτερο δώρο στην ακραία, Μαίρη Κόλλια που είχε χτες γενέθλια και εγινε 23 χρονών.

Με όπλο το σέρβις, το δυνατό μπλοκ, την σπουδαία υποδοχή, το πάθος και την αρχηγό Μαριαλένα Δραγουμάνου να «πυροβολεί» ασταμάτητα  το μπλοκ της αθηναϊκής ομάδας , η ομάδα του Μανώλη Σκουλικάρη, πήρε «χρυσό» τρίποντο που την φέρνει πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός των  τριών εισιτηρίων που οδηγούν στην Α1. Μάλιστα, αν διπλασιάσει τις νίκες της σήμερα Σάββατο  κόντρα στην Ελπίδα, ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός.

Makedones trikala-12333

Από την άλλη ο Ηλυσιακός δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την νίκη που είχε σαν στόχο στην πρεμιέρα  του τουρνουά, είχε σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή, δεν μπορούσε να βρει λύσεις κόντρα στην ασταμάτητη Δραγουμάνου και λογικά υπέκυψε στο παθος και την ανωτερότητα των Μακεδόνων. Πλέον για τις «κίτρινες» του Κώστα Λιώση το σημερινό παιχνίδι με την Θέτιδα είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να μείνει ζωντανή στην υπόθεση, άνοδος.

Αγωνιστικά, οι Μακεδόνες παρουσιάστηκαν στο ματς, με μεγαλο ενθουσιασμό, πίστη, συγκέντρωση,. Στο πρωτο σετ μαλιστα πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό κόντρα στον Ηλυσιακό όπου με πίεση στο σέρβις, εξαιρετικό μπλοκ και την αρχηγό τους Μαριαλένα Δραγουμάνου να κάνει «πάρτι», πήραν προβάδισμα με 12-21(!).

Στη συνέχεια χαλάρωσαν και οι τυπικά γηπεδούχες με το σέρβις της Ράγκου και τις Χανδρή-Βακαλοπούλου έκανε σερί 10-3 και πλησίασε τους Μακεδόνες στο 22-24. Σε εκείνο το σημείο η Καραφουλίδου μετά από  τρεις κόντρα μπάλες κατόρθωσε με αποφασιστικό τρόπο να υπογράψει το 22-25 και να κάνει το 0-1.

Στο δεύτερο πάλι η ομάδα των Κυμίνων, προηγήθηκε με 9-12, ο Ηλυσιακός ισοφάρισε σε 13-13 με την Χαμπηλομάτη . Οι Μακεδόνες  όμως με μπροστάρισες τις Καραφουλίδου-Δραγουμανου, τη  λίμπερο Μυρίδου να βγάζει υποδοχή για σεμινάριο και την Χαραβελούλη να κάνει υποδειγματικό πάσιγκ γκέιμ, ξέφυγαν με +7 (16-23). Η Ραγκου μείωσε προσωρινά σε 20-23 αλλά η Γιαννούλη με μπλοκ και μια κακή υποδοχή των παικτριών του Ηλυσιακού έκαναν το  20-25 και  το 0-2.

Dragoymanou me pathos-890

Στο τρίτο σετ οι παίκτριες των Μακεδόνων, με καλή ψυχολογία ,«φονικό» σέρβις  και σε συνδυασμό με την αλλαγή του βασικού λίμπερο του Ηλυσιακού (Πασχάλη) λόγω τραυματισμού στη μέση, επικράτησαν φυσιολογικά κοντρα στην αθηναϊκή ομάδα   με  20-25 και 3-0, σκορ που πανηγυρίστηκε έξαλα από τεχνικό επιτελείο και διοίκηση του συλλόγου των Κυμίνων!

Τα σετ: 0-3 (22-25, 20-25, 20-25)

Ηλυσιακός: (Λιώσης) Λιαρούτσου,  Σωτηρίου, Τσέλιου, Κωνσταντίνου, Δασκαλοπούλου, Ράγκου, Πασχάλη (λ), Θύμο, Μπακογιάννη, Χαμπηλομάτη, Δημαρά, Χανδρή, Βακαλοπούλου, Χαρίση.

Μακεδόνες Αξιού:(Σκουλικαρης) Γιαννούλη, Δραγουμάνου, Χαραβελούλη, Πολυνοπούλου, Καραφουλίδου, Κόλλια, Μυρίδου (λ), Παπαδοπούλου, Καλτσώνη, Σπανού, Γκόλτσιου.

* Το πρόγραμμα του τουρνουά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/4
Θέτις – Ελπίς 3-0
Ηλυσιακός – Μακεδόνες 0-3

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4
18.00 Ηλυσιακός – Θέτις
20.00 Μακεδόνες – Ελπίς

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/4
16.00 Ελπίς – Ηλυσιακός
18.00 Θέτις – Μακεδόνες

Βαθμολογία (1 ματς)

Θέτιδα 3-0 3 β

Μακεδόνες Αξιού 3-0 3β

Ηλυσιακός 0-3 0

Ελπίδα 0-3 0

A2
03/07/2024

«Μαρουλάο» season 3 στο Ρέθυμνο

Στην ανδρική ομάδα του Ν. ΟΠΕΡ θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο έμπειρος πασαδόρος Θάνος Μαρούλης, συνεχίζοντας παράλληλα και το έργο του ως προπονητής...