ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Απ’ τους «ρούκις» Χέλβιγκ/Αχμάν το ιστορικό χρυσό της Σουηδίας στην άμμο!

Απ’ τους «ρούκις» Χέλβιγκ/Αχμάν το ιστορικό χρυσό της Σουηδίας στην άμμο!

Έντονο σκανδιναβικό “χρώμα” είχε στο Παρίσι το Ολυμπιακό βάθρο ανδρών του μπιτς βόλεϊ, καθώς τους Νορβηγούς Ολυμπιονίκες του Τόκιο, Μολ/Σόρουμ φέτος διαδέχθηκαν οι “χρυσοί” Σουηδοί Χέλβιγκ/Αχμάν, που σε μία ιστορική επιτυχία για τη χώρα τους στο άθλημα,  κέρδισαν στον τελικό τους Γερμανούς, Νιλς Έλερς/Κλέμενς Βίκλερ και πανηγύρισαν τον πρώτο Ολυμπιακό τίτλο της Σουηδίας στην άμμο.

Το σουηδικό δίδυμο των 22χρονων “ρούκις” Γιόναταν Χέλβιγκ και Ντέιβιντ Αχμάν στον τελικό δικαιολόγησε πλήρως την κορυφαία θέση του στην παγκόσμια κατάταξη της FIVB κερδίζοντας σε μόλις 34′ πολύ εύκολα με 2-0 (21-10, 21-3) “πάντσερ”. Στο παρελθόν οι Σουηδοί Ολυμπιονίκες , είχαν στεφθεί το 2018 Ολυμπιονίκες στην Ολυμπιάδα Νέων στο Μπουένος Άιρες, ενώ εκτός από 2 σερί τίτλους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2022, 2023), ήταν δευτεραθλητές κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Οι Ολυμπιονίκες του Τόκιο αντίστοιχα, Άντερς Μολ και Κριστιαν Σόρουμ πάντως δεν έλειψαν ούτε από τοείχε βάθρο του Παρισιού. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, όπου άρχοντας ήταν ο διεθνής μας ρέφερι, Μπάμπης Παπαδογούλας, οι Σκανδιναβοί πρωταθλητές, όντας πιο δυνατοί από τους 3ους Ολυμπιονίκες του 2020 Σεριφ Γιουνούς/ Αχμεντ Τιντζάν (Κατάρ) επικράτησαν με 2-0 (21-13, 21-16) και κρέμασαν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.