ΔΙΕΘΝΗ

Challenger Cup: «Όλα καλά» και η Τσεχία του Αθανασόπουλου στον τελικό (Vid)

Challenger Cup: «Όλα καλά» και η Τσεχία του Αθανασόπουλου στον τελικό (Vid)

Ένα βήμα από μία ακόμη ιστορική επιτυχία  βρίσκεται ο Έλληνας ομοσποδνιακός τεχνικός της Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος, που με τη νίκη επί του Βιτενάμ στον ημιτελικό του Challenger Cup οδήγησε την παρέα της Μλείνκοβα στον τελικό της διοργάνωσης των Φιλιππινών. Εκεί η Τσεχία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή το Πόρτο Ρίκο που επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Βελγίου.

Έπειτα από το θρίαμβο επί της Αργεντινής στην 8άδα η ομάδα του Αθανασόπουλου πέρασε σα… σταματημένο σε 68′ και το Βιετνάμ και με 3-0 ( 25-19, 25-14, 25-19) προκρίθηκε για 2η φορά στην ιστορία της στο θεσμό. Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός Challenger Cup για την Τσεχία στην ιστορία της διοργάνωσης. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο του 2019, έχασαν από τον Καναδά για να αρκεστούν στο ασημένιο μετάλλιο.

Η νικήτρια ομάδα του αυριανού μεγάλου ραντεβού της Μανίλα θα  διεκδικήσει και το δικαίωμα να αγωνιστεί για πρώτη φορά φορά στην ιστορία της και στο Volleyball Nations League 2025. Στον τελικό για το χρυσό του Challenger Cup 2019, οι Τσέχες είχαν ηττηθεί από τον Καναδά.

Φέτος όμως τα κορίτσια του Αθανασόπουλου δείχνουν πολύ δυνατές και μολονότι αύριο θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις ισχυρές Πορτορικανές άσους, που σάρωσαν με 3-0 (25-19, 25-15, 25-16) τις Βελγίδες και έπειτα από δύο χάλκινα, προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, ελπίζουν στο καλύτερο.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κερδίσαμε. Αντιμετωπίσαμε ένα διαφορετικό στυλ βόλεϊ, αλλά κερδίσαμε με ομαδική δουλειά», δήλωσε η διεθνής άσος της Τσεχίας και τοπ σκόρερ του αγώνα με 17 πόντους, Ορβόσοβα, ενώ η συμπαίκτριά της Μπουκόφσκα τόνισε: «Ελπίζω αύριο να παίξουμε το ίδιο βόλεϊ με σήμερα, να δείξουμε ομαδικότητα και να απολαύσουμε το παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε με βίντεο και θα δούμε πώς θα είναι».

Πιο πολύ όμως και από τις δηλώσεις αυτό που έδειχνε την πίστη και την αυτοπεποίθηση της Τσεχίας ενόψει του αυριανού  τελικού είναι το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Χαρακτηριστικό του ενθουσιασμού που υπάρχει είναι ότι κατά την επιστροφή της ομάδας από το γήπεδο στο ξενοδοχείο, ο συνεργάτης του Αθανασόπουλου, Αργύρης Αντιφάκος έδωσε το σύνθημα και όλη η αποστολή στο πούλμαν τραγουδούσε σε τρελό κέφι το “Όλα καλά” του Σάκη Ρουβά.