ΔΙΕΘΝΗ

Δίπλα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες η Πολωνική Λίγκα

Δίπλα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες η Πολωνική Λίγκα

Οι σύλλογοι από την PlusLiga της Πολωνίας στέκονται στο πλευρό όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη νοτιοδυτική Πολωνία.

Οι σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την Ευρώπη, «χτύπησαν» την Πολωνία που κηρύχτηκε σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Η νοτιοδυτική περιοχή, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Κλόντζκο, όπου έχει αναφερθεί ένας θάνατος. Σε ορισμένες περιοχές, γέφυρες ξεβράστηκαν και σε ορισμένους οικισμούς, άρχισαν οι εκκενώσεις με ελικόπτερα.

Η Σκρα και η Αλουρόν συγκεντρώνουν ήδη βασικές προμήθειες για τους πληγέντες, ενώ η Πρότζεκτ Βάρσαβα θα δωρίσει ένα μέρος των πωλήσεων εισιτηρίων από τον επερχόμενο εντός έδρας αγώνα τους προς ανακούφισή τους και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες από τις ομάδες.

Μάλιστα λόγω των καταστροφών αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου ο αγώνας της πρεμιέρας της πολωνικής Λίγκας, μεταξύ της Ρεζόβια Ρεζόβ και της Νίσα, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή. Η αποστολή της Νίσα, περιοχή που επλήγη σοβαρά  λόγω της εκροής του ποταμού Nysa Bystricka, αν και είχε φτάσει ήδη στη Ρεζόβ, έκρινε πως υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν λάθος η διεξαγωγή του αγώνα: «Οι σκέψεις μας είναι με τους κατοίκους της Nysa και τους κατοίκους άλλων πόλεων στη νότια Πολωνία που επηρεάζονται από τη δύσκολη καιρική κατάσταση» δήλωσαν οι αθλητές του συλλόγου .