Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έκανε το 1-0 ο ΠΑΟΚ και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση

Έκανε το 1-0 ο ΠΑΟΚ και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση

Με πλουραλισμό στην επίθεση, εξαιρετικές άμυνες και κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο “PAOK Sports Arena” με 3-1 σετ του Πανιωνίου στην πρεμιέρα των πλέι οφ για τις θέσεις 1-8 και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε 65% στο side out έναντι 52% του Πανιωνίου. Τέσσερις αθλήτριες του Χρήστου Πάτρα τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, με καλύτερη όλων την Έλενα Μπάκα που είχε 20, στους 17 σταμάτησε η Μάρτα Ντρπα και από 14 είχαν η Έστερ Γιάσπερ και η Κυριακή Τερζόγλου.

Για τον Πανιώνιο η Σέρινταν Άτκινσον είχε 17 και η Μπιάνκα Μπούσα 12, ενώ από 9 είχαν η Ματέα Ίκιτς και η Μαρία Νομικού, με την τελευταία να έχει το απόλυτο στις επιθέσεις με 8/8 τελειωμένες.

Oρμητικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ που πίεσε από το σερβίς και πήρε γρήγορα προβάδισμα με 7-2 χάρη σε κόντρα μπάλα της Μπάκα.

Ο Πανιώνιος πλησίασε στα μέσα του σετ μειώνοντας σε 13-10 με μπλοκ της Νομικού και 15-13 με άσσο της Ίκιτς, αναγκάζοντας τον Χρήστο Πάτρα να πάρει τάιμ άουτ. Ο «Δικέφαλος» στη συνέχεια βρήκα καλές λύσεις στο side out και πήρε κομβικό προβάδισμα με 21-17 χάρη σε κόντρα μπάλα της Μπάκα.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον ΠΑΟΚ που πήρε το πρώτο σετ με 25-20 με επίθεση της Γιάσπερ.

Καλύτερα και στο δεύτερο σετ ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με 6-4 με άσσο της Μπάκα. Ο Πανιώνιος απάντησε γρήγορα με άσσο της Γκούντσεβα για το 6-6, με τις δύο ομάδες να προστατεύουν το side out τους στη συνέχεια.

Ακολούθησαν για την ακρίβεια 12 συνεχόμενα side out μέχρι ο Πανιώνιος να πάρει το προβάδισμα με 12-14 χάρη σε δύο πόντους στην κόντρα μπάλα. Ακολούθησε λάθος της Γιάσπερ για το 12-15 και τάιμ άουτ από τις γηπεδούχες.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και μείωσε μέχρι το 18-19 με επίθεση της Μπάκα σε ένα κομβικό ράλι, ενώ στη συνέχεια η Μπούσα έκανε άουτ με το σκορ να γίνεται 20-20. Εκεί όμως η Γκούντσεβα το πήρε πάνω της, με δύο άσσους αλλά και συνολικά τέσσερα καλά σερβίς, για να πάρει ο Πανιώνιος το δεύτερο σετ με σκορ 20-25.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του τρίτου σετ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόπαλες με 7-7. Εκεί ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 9-7 χάρη σε μπλοκ της Ντρπα, Η ίδια πήρε άλλους τέσσερις πόντους για να δώσει προβάδισμα 14-9 στην μάδα της.

Ο ΠΑΟΚ διατήρηση το προβάδισμα αυτό και έφτασε στο 18-13 με πόντο της Βαν Ντερ Βίβερ. Ο Νέσιτς ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας στο γήπεδο τις Νικολογιάννη, Αλεξάκου και Ηλιοπούλου, αλλά λίγα πράγματα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 21-14 με τη Γιάσπερ και έκλεισε το σετ με 25-20 χάρη σε πρώτο χρόνο της Τερζόγλου.

Με καλό πρώτο χρόνο η ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με 9-5 στο τέταρτο σετ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 17-10 με σόου της Μπάκα και σημαντικούς πόντους της Γιάσπερ.

Ο Πανιώνιος επιχείρησε να μειώσει και έφτασε ως το 22-18, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να πάρει τάιμ άουτ. Στην τελική ευθεία του σετ όμως ο ΠΑΟΚ απέφυγε τα λάθη και πήρε το ματς μπολ στο 24-19. Οι φιλεξενούμενες μείωσαν ως το 24-22 με τη Μπούσα, αλλά η Βαν Ντερ Βίβερ πήρε τον τελευταίο πόντο σε ένα πολύ ωραίο ράλι, για να δώσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη αλλά και το προβάδισμα με 1-0 στη σειρά.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Τσάλεντζ ρέφερι: Βασιλειάδης, Επόπτες: Κοτσικάρη, Βασδέκης, Γραμματεία: Κουμπλή.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 16-13, 21-17, 25-20
2ο σετ: 8-7, 13-16, 20-21, 20-25
3ο σετ: 8-7, 16-12, 21-14, 25-20
4ο σετ: 8-5, 16-10, 21-15, 25-22

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ F&U προήλθαν από 5 άσσους, 66 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων και του Πανιωνίου προήλθαν από 6 άσσους, 50 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-20, 20-25, 25-20, 25-22) σε 104′

Π.Α.Ο.Κ. F&U (Χρήστος Πάτρας): Γιάσπερ 14 (13/39 επ., 1 άσσος, 68% υπ. – 57% άριστες), Βαν Ντε Βίβερ 3 (3/4 επ.), Μπάκα 20 (16/32 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 51% υπ. – 40% άριστες), Τερζόγλου 14 (11/14 επ., 3 μπλοκ), Κριβοσίσκα 9 (9/14 επ.), Ντρπα 17 (14/37 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ξανθοπούλου (λ, 77% υπ. – 54% άριστες), Κλέπκου, Καραφουλίδου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. (Ντράγκαν Νέσιτς): Μπούσα 12 (11/33 επ., 1 άσσος, 52% υπ. – 33% άριστες), Νομικού 9 (8/8 επ., 1 μπλοκ), Άτκινσον 17 (14/34 επ., 3 μπλοκ), Γκούντσεβα 5 (2/7 επ., 3 άσσοι), Ίκιτς 9 (7/18 επ., 2 άσσοι, 60% υπ. – 40% άριστες), Καρέλια 1 (1 μπλοκ) / Κακουράτου (λ, 64% υπ. – 43% άριστες), Αλεξάκου 4 (4/6 επ., 45% υπ. – 36% άριστες), Ηλιοπούλου, Οικονομίδου, Νικολογιάννη 3 (3/9 επ., 71% υπ. – 14% άριστες), Καθάριου 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ).

Η γνώμη του πάγκου

Χρήστος Πάτρας (Π.Α.Ο.Κ. F&U): «Είναι αυτό που έλεγα στην αρχή όταν ανέλαβα την ομάδα ότι είχε τρομερά στοιχεία. Τώρα έχει βρει ξανά ρυθμό, έχουν αλλάξει κάποιες λεπτομέρειες. Ο Πανιώνιος είναι μία καταπληκτική ομάδα με παίκτριες μεγάλου επιπέδου και εξαιρετικό προπονητή. Ίσως είναι η πιο δύσκολη διασταύρωση που θα μπορούσε να γίνει, αλλά αν είναι να πας μπροστά, θα πρέπει να περάσεις τέτοιες ομάδες.

Εμείς όμως είμαστε ο ΠΑΟΚ, όταν ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβάται καμία ομάδα στην Ελλάδα. Θέλει πολύ δουλειά, το ματς στην Αθήνα θα είναι εντελώς διαφορετικό γιατί ο Πανιώνιος παίζει αλλιώς στην έδρα του. Εμείς θέλουμε τη στήριξη του κόσμου, θα μπορούσε πριν το μπάσκετ να έχει έρθει ο κόσμος εδώ, να είναι γεμάτο το γήπεδο, τα κορίτσια ζητάνε υποστήριξη. Εγώ θυμάμαι πάντα στο βόλεϊ να γεμίζουμε το γήπεδο, θέλω το γήπεδο γεμάτα. Πιστεύω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα το καταλάβει γιατί καταλαβαίνει όταν βλέπει προσπάθεια».

Ντράγκαν Νέσιτς (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς, όπως θα είναι άλλωστε όλοι αγώνες των πλέι-οφ. Εμείς έχουμε τώρα λίγες ώρες για να ξεχάσουμε το σημερινό ματς να προπονηθούμε πολύ καλά και να τα δώσουμε όλα στον αγώνα της Κυριακής».

Volley League Γυναικών – Προημιτελικά – Πρώτος Αγώνας

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025

Π.Α.Ο.Κ. F&U – Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. 3-1 (25-20, 20-25, 25-20, 25-22)

Γυμναστήριο Μετς, 17.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ε.Κ. 3-0 (25-18, 25-20, 25-21)

Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, 19.00: Α.Ο. Θήρας – Α.Σ.Π. Θέτις
Διαιτητές: Βουδούρης, Ράντσιου, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Τουκτούκας, Κοκορομύτη, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 16.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Σ. Άρης
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Αρβανίτης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Πολάτος, Νικολάου, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Volley League Γυναικών – Προημιτελικά – Δεύτερος Αγώνας

Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο Ολυμπιακού Χωριού, 16.00: Α.Ε.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Γυμναστήριο Μίκρας, 18.00: Α.Σ. Άρης – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας» Νέα Σμύρνη, 19.00: Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. – Π.Α.Ο.Κ. F&U

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γεννηματάς» Βούλα, 19.30: Α.Σ.Π. Θέτις – Α.Ο. Θήρας

Volley League Γυναικών – Προημιτελικά – Τρίτος Αγώνας (Αν χρειαστεί)

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Γυμναστήριο Μίκρας, 17.00: Π.Α.Ο.Κ. F&U – Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.

Γυμναστήριο Μετς, 18.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ε.Κ.

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Σ. Άρης

Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, 19.00: Α.Ο. Θήρας – Α.Σ.Π. Θέτις