ΔΙΕΘΝΗ

European Golden League: Τα… ρέστα της για διάκριση η Τσεχία του Γ. Αθανασόπουλου

European Golden League: Τα… ρέστα της για διάκριση η Τσεχία του Γ. Αθανασόπουλου

Έπειτα από τα δυνατά φιλικά τέστ στη Γαλλία η Εθνική γυναικών της Τσεχίας ρίχνεται από αύριο στη μάχη της διάκρισης του φετινού European Golden League με την ομάδα του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιάννη Αθανασόπουλου και του συνεργάτη του Αργύρη Αντιφάκου, να φιλοξενεί στο εναρκτήριο τουρνουά του Τέπλιτσε Αυστρία και  Ρουμανία.

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο που φέτος έχουμε μόνο μία μεγάλη διοργάνωση μετά από τόσα χρόνια, που οι παίκτριες έπαιζαν σχεδόν όλη τη χρονιά χωρίς την παραμικρή ευκαιρία να ξεκουραστούν. Χαίρομαι που θα απολαύσουν τουλάχιστον ένα μήνα άδεια φέτος για να ξεκουραστούν όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο “εκλέκτορας” Γιάννης Αθανασόπουλος ενόψει της αυραινής πρεμιέρας στο στο Sportarena του Τέπλιτσε με τις Aυστριακές. Το Σάββατο 18 Μαΐου το β’ παιχνίδι με τις Ρουμάνες.

Για τις διεθνείς του Αθανασόπουλου, που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το φετινό European Golden League αποτελεί το μοναδικό στόχο της χρονιάς. Άλλωστε με το Final 4 να διεξάγεται φέτος μπροστά στο δικό τους κοινό, η Τσεχία έχει κάθε λόγο να τα δώσει όλα , ώστε να φτάσει ακόμη πιο ψηλά από το ασημένιο μετάλλιο του 2022.

Ως διοργανώτρια του Φάιναλ Φορ, η Τσεχία έχει εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα, αλλά φυσικά θέλει να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της και αγωνιστικά. Πέρα όπως τη διάκριση στη διοργάνωση, το φετινό European Golden League αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση αφού όπως δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος «στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Challenger Cup, που φέτος παίζεται στις Φιλιππίνες».

Photo: foto ČVS, Sport Invest