ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Τζιάνι μένει, ο Ρουσό φεύγει!

Γαλλία: Ο Τζιάνι μένει, ο Ρουσό φεύγει!

Το γνωστό μότο “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει” δεν ίσχυσε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι για πολλά αντιπροσωπευτικό συγκροτήματα, ωστόσο στη διοργανώτρια χώρα των αγώνων, η Γαλλική Ομοσπονδία επέκτεινε το συμβόλαιο της συνεργασίας της με τον Ιταλό τεχνικό των χρυσών Ολυμπιονικών, Αντρέα Τζιάνι.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός των “τρικολόρ” που ανέλαβε το τιμόνι της Γαλλίας  το 2022, τα τελευταία δύο χρόνια οδήγησε δις τους “μπλε” στο χρυσό μετάλλιο του VNL  και στη συνέχεια σφράγισε το σερί επιτυχιών και με ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζιάνι παράλληλα με τα ομοσπονδιακά του καθήκοντα στον πάγκο των Γάλλων, από φέτος ανέλαβε και τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της  προπονητής της πολωνικής ZAKSA Kędzierzyn-Kozle.

Αντίθετα με τον Τζιάνι, ο Γάλλος ομολογός του Εμίλ Ρουσό αποχαιρέτησε την ηγεσία της εθνικής ομάδας γυναικών έπειτα από 6 χρόνια συνεργασίας. Οι Γαλλίδες είχαν καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καταλαμβάνοντας την ενώ κατέκτησαν και το χρυσό μετάλλιο στο Golden League.  Ωστόσο, σε συνεννόηση με την ομοσπονδία, αποφασίστηκε η αλλαγή του Ρουσό στον πάγκο των “τρικολόρ, προκειμένου να δοθεί μια νέα δυναμική και ώθηση για το γαλλικό βόλεϊ.