Γιαστρέμπσκι: Κυπελλούχος Πολωνίας μετά από 15 χρόνια! (φωτ.)
14/04/2025 22:59
15 χρόνια χωρίς Κύπελλο ήταν πολλά για την πολωνική Γιαστρέμπσκι που το Σάββατο (13/4) στην Κρακοβία έσπασε την κακοδαιμονία που τη συνόδευε από το 2010 και πανηγύρισε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας της. Ύστερα από πέντε χαμένους τελικούς, η ομάδα του Μαρσέλο Μέντες κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς, επικρατώντας της Ζαβιέρτσιε με 3-1 (18-25, 25-22, 25-22, 30-28) σετ και στέφθηκε Κυπελλούχος Πολωνίας.
Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στον ημιτελικό του Final Four του CEV Champions League στις 17 Μαΐου στο Λοτζ, ενώ δεν αποκλείεται να διασταυρωθούν και στους τελικούς του πολωνικού πρωταθλήματος. Εκεί, η πρωτοπόρος Γιαστρέμπσκι κυνηγά τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της.
Στο αγωνιστικό σκέλος του τελικού, κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τιμοτέ Καρλ με 22 πόντους, ενώ ο Φορνάλ αναδείχθηκε MVP χάρη στους καθοριστικούς πόντους του, ιδιαίτερα στο τέταρτο σετ.