Γκαγκαδέλης: «Τεράστιος ο ρόλος της ψυχαγωγίας στο βολεϊ»
06/11/2016 02:09Από το 1993 το όνομά του και η φυσιογνωμία του έχει συνδεθεί -μεταξύ άλλων- και με την παρουσίαση και τη ψυχαγωγία του φίλαθλου κοινού του βόλεϊ στα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα.
Από το να ξεσηκώνει τους φιλάθλους της γαλανόλευκης με το “Ελλάς ολέ ολέ” μέχρι να ενθουσιάζει τους μικρούς φίλους του αθλήματος στο Παναθηναϊκό Στάδιο τραγουδώντας μαζί τους και από το να δίνει ρυθμό και ένταση σε κάθε φάση των τελικών κορυφαίων διοργανώσεων μέχρι να προωθεί με μοναδικό τρόπο ό,τι πρέπει να αναδειχτεί… Ο λόγος για τον Πάρη Γκαγκαδέλη.
Ο εξαιρετικός entertainer ξεδιπλώνει στο Volleyplanet.gr τη δική του ιστορία με το άθλημα του βόλεϊ (σάλας και άμμου). Από το ποιοί τον ανακάλυψαν μέχρι τα περίεργα του επαγγέλματος και από το πού βρίσκεται το άθλημά μας σε επίπεδο ψυχαγωγίας στα πρωταθλήματα βόλεϊ μέχρι τον κόσμο της Κοζάνης που φέτος αγκάλιασε τη Εθνική Ανδρών.
Όλα αυτά με το δικό του στυλ… Απολαύστε τον…
VP. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την ψυχαγωγία στον αθλητισμό;
Επίσημα από το 1993. Με «ανακάλυψαν» ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης και ο Κώστας Μαργαρώνης μαζί με το Νίκο Σοφιανό. Εκείνη την εποχή ήμουν στην επικαιρότητα επειδή εκφωνούσα στο ιστορικό τηλεπαιχνίδι «Ραντεβού στα τυφλά» με την Βάσια Τριφύλλη, με άκουσαν και στο ραδιόφωνο και τους άρεσε η φωνή μου και οι μουσικές που έπαιζα και έτσι ξεκινήσαμε δειλά δειλά στο μπίτς βόλεϊ το κομμάτι της Παρουσίασης και ψυχαγωγίας.
VP. Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις ότι παίζει στα αθλήματα;
Τεράστιο. Και φαίνεται στις προηγμένες αθλητικά χώρες που με σωστό μάρκετινγκ και καλά γήπεδα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ψυχαγωγία του θεατή, την προώθηση του αθλήματος και φυσικά των χορηγών.
VP. Με άριστα το «10» πως θα χαρακτήριζες το βόλεϊ σε αυτόν τον τομέα;
Δυστυχώς στη χώρα μας -και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όσων ενδιαφέρονται για αυτό το κομμάτι- βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Βόλεϊ στο 5 και Μπίτς Βόλεϊ στο 7 λόγω της φύσης του αθλήματος και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων.
VP. Γιατί οι παράγοντες δεν επιλέγουν πιστεύεις κάτι τέτοιο από άγνοια ή από τη μη δυνατότητα εύρεσης οικονομικών πόρων;
Συνδυασμός και των δυο. Το χαμηλό επίπεδο αρκετών ανθρώπων που ασχολούνται με τα αθλήματα χωρίς να τα «πονάνε», η άγνοια, η οικονομική κρίση και η δυσκολία εύρεσης χορηγών είναι βασικά στοιχεία στα οποία οφείλεται η έλλειψη ψυχαγωγίας στα αθλήματα.
VP. Μήπως δεν είναι έτοιμος ο φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο;
Υπάρχει κι εδώ ένα σημαντικό πρόβλημα. Η αθλητική μας Παιδεία σε συνάρτηση με την διατήρηση των ταραξιών στα γήπεδα δεν βοηθάει στην εξέλιξη αυτού του κομματιού. Βέβαια όταν θέλουμε, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα όπως έγιναν οι Τελικοί Κυπέλλου Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο Κλειστό του Δέλτα Φαλήρου και ματς της Εθνικής μας Ομάδας. Επίσης, παίζει ρόλο και η διαχείριση από τον ίδιο τον παρουσιαστή να κερδίσει, ψυχολογώντας, το κοινό και να του δίνει χρόνο να αναπτύσσει τα συνθήματά του.
VP. Στην Κοζάνη ήσουν σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ανδρών. Πώς σου φάνηκε ο κόσμος εκεί; Τι εισέπραξες;
Καταπληκτικός ! Η επαρχία γενικότερα, όπως όλοι γνωρίζουμε, «διψάει» για μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Το φίλαθλο κοινό της Κοζάνης ήταν καταρχάς πραγματικά φίλαθλο, πολιτισμένο και δυναμικό. Στήριξε όλες τις προσπάθειες της Εθνικής μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του κάθε αγώνα και στις δύο διοργανώσεις. Επίσης, ακολούθησε πιστά όλες μας τις καθοδηγήσεις, από μικρόφωνο και μουσική κι έτσι έδωσε ρυθμό στους παίκτες μας.
VP. Πες την ποιο περίεργη ή αστεία ιστορία που σου έχει τύχει στο χώρο του βόλεϊ.
Τι να πρωτοθυμηθώ ειλικρινά… Έχω παρουσιάσει Διεθνή αγώνα Μπίτς Βόλεϊ κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Δεν έβλεπα να διαβάσω τις αρχικές εξάδες στον Τελικό του Champions League με τον Ηρακλή στην Πυλαία από την εκρηκτική ατμόσφαιρα και τα χαρτάκια. Έχω δακρύσει από συγκίνηση όταν κάναμε surprise τούρτα γενεθλίων σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν από τα Ελληνικά γήπεδα, τον Marcos Milincovic, την ώρα του αγώνα All star game και πολλά άλλα.
Αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ένα περιστατικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπίτς Βόλεϊ το 1995 στην Γλυφάδα με ένα συνεργάτη της CEV που είχε αναλάβει να παίξει από cd τους ύμνους των Πρωταθλητών και έπεσε στη μεταβατική περίοδο που γίνονταν οι αλλαγές στην Ευρώπη. Έπαιξε τον Ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας ενώ οι δυο Γερμανίες είχαν ήδη ενωθεί και εξόργισε τον τότε Αντιπρόεδρο της CEV, Γερμανικής καταγωγής και επιβλητικού αναστήματος, ο οποίος σαν ταύρος μαινόμενος ανέβηκε στην εξέδρα και με υψηλό τόνο αναφώνησε το ιστορικό “who is responsible for this shit?”. Η απάντηση του υπαλλήλου όταν κατάλαβε το μεγάλο λάθος του ήταν «sorry sir, I made the mistake…” με απαθές ύφος, απάντηση που προκάλεσε τρομερά γέλια στους συνεργάτες που παρακολούθησαν το περιστατικό… Εγώ έκλαιγα από τα γέλια κάτω από την κερκίδα…
VP. Τώρα που μπορεί κάποιος να σε απολαύσει;
Μαζί με τον Χρήστο Φερεντίνο στον Alpha στην τηλεοπτική παραγωγή DEAL όπου «ντύνω» μουσικά τις προσπάθειες των παικτών ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, προκαλώντας συναισθήματα χαράς, έντασης, αγωνίας και λύπης… Σε πολλά αθλητικά και εμπορικά events που παρουσιάζω, σαν guest dj με classic μουσικές και σε internet radio…