ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει να χτίσει ξανά το κλειστό της Πεντέλης

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει να χτίσει ξανά το κλειστό της Πεντέλης

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των ομάδων που έχασαν το “σπίτι” τους, το Κλειστό Γυμναστήριο της Πεντέλης εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της βόρειας Αθήνας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι θα  γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες (π.χ. στατικότητας) και πολύ γρήγορα θα αποδοθεί εκ νέου στους φυσικούς του χρήστες, τους μαθητές και τις ομάδες που αγωνίζονται σ’ αυτό.

Ο κ.Σταϊκούρας έχουν ήδη ξεκινήσει τα συνεργεία των αρμοδίων υπουργείων για τις αυτοψίες, ενώ πέρα από τη δέσμη των 14 μέτρων που ήδη ανακοινώθηκαν, υπεγράφη και η απόφαση για την έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στις δημόσιες υποδομές στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές από την πυρκαγιά μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο, τη δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και μηχανικούς της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.), καθώς και σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πεντέλης, όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

“Επισκεφθήκαμε δημόσιους χώρους, πρωτίστως σχολεία, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές ή καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα. Είμαστε στη διαδικασία της αποτύπωσης και της πρώτης αποτίμησης της κατάστασης. Άμεσα, αφού γίνει πλήρης καταγραφή της κατάστασης και βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση – κάτι το οποίο είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει, θα δρομολογήσουμε την τάχιστη αποκατάσταση των υποδομών”,  σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.