ΓΝΩΜΕΣ

Η Γλυφάδα δείχνει το δρόμο για «έξυπνες» αθλητικές εγκαταστάσεις

Η Γλυφάδα δείχνει το δρόμο για «έξυπνες» αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο δήμος Γλυφάδας «τρέχει» με χίλια στον τομέα του αθλητισμού και ο λόγος έχει να κάνει με το όραμα και τη βούληση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου αλλά κυρίως του -Αντιδήμαρχου Αθλητισμού και Νέας γενιάς Περικλή Δορκοφίκη.

Οι φωτογραφίες με το νέο «μπαλόνι» που δημιουργήθηκε στην καρδιά της Γλυφάδας ανάμεσα στο ΔΑΚ σε έναν «έξυπνο» χώρο που πριν ήταν απλά ανοιχτό γηπεδάκι μπάσκετ είναι η τρανή απόδειξη ότι όπου υπάρχει διορατικότητα και θέληση, υπάρχει και αποτέλεσμα και μπορεί να «γεννηθεί» μια νέα αθλητική εγκατάσταση.

Αυτό -για την ιστορία- είναι το δεύτερο μπαλόνι που δημιουργείται στη Γλυφάδα ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το τρίτο και σίγουρα φαντάζει μια αξιοπρεπής λύση εγκατάστασης, σίγουρα πιο οικονομική.

Μπορεί οι «βολεάνθρωποι» (σ.σ όλοι εμείς δηλαδή!) να το θαυμάσαμε στα social media αλλά να πούμε και τα μειονεκτήματα! Αφενός το «μπαλόνι» -όπως και τα περισσότερα- προορίζονται για μπάσκετ και όχι για βόλεϊ, δείγμα ότι οι σύλλογοι που καλλιεργούν το μπάσκετ έχουν και περισσότερες απαιτήσεις αλλά και μεγαλύτερες διεκδικήσεις. Αφετέρου, το «μπαλόνι» είναι μια εγκατάσταση που αν δεν παραμείνει καθαρή και συντηρημένη εύκολα… καταρρέει ενώ οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τέτοιες που αν δεν υπάρχει κλιματισμός είναι ακατάλληλες. Αν όλα αυτά είναι λυμένα, τότε είναι η συνθήκη είναι ιδανική.

Ακόμα κι έτσι, δικαίως οι περισσότεροι θα ισχυριστούν ότι όποιο κι αν είναι το ντεσαβαντάζ μιας τέτοιες λύσης αποτελεί έναν επιπλέον κλειστό χώρο αθλητισμού και αυτό μετράει. Οι δημοτικές Αρχές «ονειρεύονται» κοστοβόρα και χρονοβόρα νέα κλειστά ή προσπαθούν να συντηρήσουν -όχι επιτυχώς τις περισσότερες φορές- ό,τι διαθέτουν. Αρνούνται να δουν την προοπτική και την πραγματική αξιοποίηση των δημοτικών τους χώρων. Σίγουρα δεν έχουν όλοι οι Δήμοι την… άπλα της Γλυφάδας αλλά όσοι έχουν χρειάζονται και άξιους δημοτικούς συμβούλους να «τρέξουν» πρότζεκτ!

Αν πάλι δυσκολεύονται, μπορούν και να ρωτήσουν…

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...