ΓΝΩΜΕΣ

«Ηρωϊκή» κλήρωση… Ζήτω!

«Ηρωϊκή» κλήρωση… Ζήτω!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν υπάρχουν λόγια κάθε σεζόν για το πρωτάθλημα της Volleyleague… Αναβολή στην αναβολή, όλα την τελευταία στιγμή, ομάδες που παίζουν και τελικά δεν παίζουν, ένας μονός αριθμός ομάδων για πρωτοτυπία, ρεπό για την… ξεκούραση (σε ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει ομάδα που να λαμβάνει μέρος στην Ευρώπη)!

Ας μην είμαστε βέβαια μηδενιστές γιατί έχουμε πει ότι η ΕΣΑΠ -καλώς ή κακώς- έχει τον Παντελή Ταρνατόρο ο οποίος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υπάρχει πρωτάθλημα. Με μια ΕΟΠΕ να παρακολουθεί τις εξελίξεις, με τυπικές ευχαριστίες εκατέρωθεν και χωρίς ρηξικέλευθες προτάσεις το αντρικό βόλεϊ δεν μπορεί να κάνει βήματα μπροστά.

Με τους παράγοντες (υπερβολές!) των σωματείων να «βολεύονται» χρόνο με το χρόνο με ερασιτεχνικές πρακτικές χωρίς να αντιπροτείνουν, χωρίς να αντιστέκονται στα «παράλογα» και ψηφίζοντας ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, πώς να πάει μπροστά το πρωτάθλημα;

Και όλα καλά με τον πρόεδρο γιατί το γράψαμε η ΕΣΑΠ μένει ανοιχτή χάρη σε αυτόν! Αλλά όταν αρχίζει το έπος των “ηρώων” και την αποθέωση των Ευρωπαίων μια κάποια επανάσταση, μια κάποια φούντωση-μια φλόγα μας πιάνει, ικανή να του υπενθυμίσουμε με πολλή αγάπη μεν αλλά χωρίς πλάκα δε:

1. Ήρωες είναι οι αθλητές (σ.σ έχουν βέβαια και αυτοί ευθύνες!) που περιμένουν κάθε… πέρυσι καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους και το άθλημα.

2. Ήρωες είναι οι συνεργάτες που περιμένουν υπομονετικά τη δική τους σειρά…

3. Ήρωες είναι οι φίλοι του βόλεϊ που μάταια περιμένουν να «απογειωθεί» το προϊόν.

4. Ήρωες είναι οι παράγοντες σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη που ενώ κάλπαζε η πανδημική κρίση, με διορατικότητα και προγραμματισμό ετοίμασαν την επόμενη μέρα χωρίς ‘εκπτώσεις’ στο άθλημα.

Υγ. Άραγε τι να λένε οι Ευρωπαίοι παράγοντες του βόλεϊ για το ελληνικό πρωτάθλημα που τελείωσε τελευταίο επειδή ήταν το μόνο που ολοκληρώθηκε αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει; Για το πρωτάθλημα που ακόμα δεν είναι σίγουρο για το αν θα έχει 9 ή 8 ομάδες;

Υγ1. Και επειδή το πρωτάθλημα ξεκινάει εν μέσω δεύτερου κύματος Covid19 και δεν συγκρίνεται με τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του πρωταθλήματος το καλοκαίρι, περιμένουμε να δούμε τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προφύλαξης των αθλητών και όλων των εμπλεκόμενων στις αναμετρήσεις.

Υγ2. Αν διακοπεί πάντως, no problem, το πρωτάθλημα έχει δεκάλογο κούπας του καναπέ στην προκήρυξη! Τόσες χώρες επλήγησαν από Covid19 και μάλιστα με σοβαρές απώλειες αλλά μόνο εδώ τέτοια παγκόσμια πρωτοτυπία μέσα σε προκήρυξη. Αντιρρήσεις δεν ακούσαμε από τα σωματεία άρα.. υποθέτουμε «ναι σε όλα»!

Υγ3. Για το πρωτάθλημα των γυναικών, τι να πούμε; Ας μιλήσουμε για τα άλλα σπορ που είδαμε στην κρατική τηλεόραση γιατί το γυναικείο αγνοείται τα τελευταία χρόνια.

Υγ4. Υγεία… σωματική και ψυχική!


ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...