ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία και Πολωνία πρωτοστατούν στο σχηματισμό νέας λίγκας στα πρότυπα της European Super League

Ιταλία και Πολωνία πρωτοστατούν στο σχηματισμό νέας λίγκας στα πρότυπα της European Super League

Να αλλάξουν τον Ευρωπαϊκό χάρτη των διοργανώσεων έχουν στην ατζέντα τους η Ιταλική και η Πολωνική Λίγκα, έχοντας ήδη συμμαχήσει και συμφωνήσει ότι το προϊόν πρέπει να γίνει ελκυστικότερο με τη δημιουργία νέας λίγκας στα πρότυπα της European Super League στο ποδόσφαιρο.

Με τη νέα διοίκηση του Ρόκο Σίκιριτς να είναι δεδομένο ότι αλλαγές δεν μπορούν να επέλθουν  στο φετινό φορμάτ, αλλά ούτε στα χρηματικά έπαθλα των ομάδων, έχουν ήδη ξεκινήσει παρασκηνιακά και όχι μόνο πολλές συζητήσεις.

Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές της CEV στη Νάπολι, ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας των ανδρών μιλώντας σε podcast της Corriere Dello Sport έδειξε τις… διαθέσεις του. «Το γεγονός ότι είναι εκτός διοικητικού συμβουλίου η Ιταλία, η Πολωνία, αλλά και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις του βόλεϊ, δεν είναι λογικό και προκαλεί ανησυχίες για τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν και οι οποίες αφορούν τα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Αν προσπαθήσουν να διαταράξουν τις ισορροπίες που υπάρχουν τότε θα υπάρχει και έντονη αντίδραση» ήταν τα λόγια του Ρίγκι, ο οποίος ωστόσο αποκάλυψε οτι «σύντομα θα υπάρξουν επαφές μεταξύ εκπροσώπων των μεγάλων δυνάμεων για τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης στα πρότυπα της Euroleague ή της European Super League που έμεινε στη μέση».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε η σειρά των Πολωνών να υπερθεματίσουν με τον πρόεδρο της λίγκας Αρτούρ Πόπκο. «Είναι καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και μια βολεϊκή European Super League θα είναι πολύ πιο ελκυστικό προϊόν το οποίο θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στις ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πολωνοί και οι Ιταλοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανοικτά τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν μείνει εκτός ΔΣ και εκτός κέντρων αποφάσεων γενικά ενώ ήδη στο Βελιγράδι έγινε μία πρώτη συνάντηση με πρωτοβουλία κορυφαίου Σέρβου παράγοντα του Ευρωπαϊκού βόλεϊ με βασικό θέμα συζήτησης τη δημιουργία μιας νέας λίγκας.

ΔΙΕΘΝΗ
19/09/2024

Μπουμ! Ο Νγκαπέ στην Πουατιέ (vid)

Είναι αναμφίβολα η είδηση του μήνα, αν όχι η μεταγραφή-έκπληξη της φετινής σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς ο 33χρονος σούπερ σταρ Ερβίν Νγκαπέ επέστρεψε...