ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καραμπέτσος για όλους και για όλα στο WINNER

Καραμπέτσος για όλους και για όλα στο WINNER

Στο WINNER της τηλεόρασης CRETA και στον καλό συνάδελφο Γιώργο Κορτσιδάκη, έδωσε την πρώτη μεγάλη προεκλογική συνέντευξη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας βόλεϊ, Γιώργος Καραμπέτσος.

-Ολη η “καυτή” ατζέντα του Ελληνικού βόλεϊ:
-Oι εκλογές στην Ομοσπονδία.
-Το ζήτημα του 5ου ξένου και η αύξηση σε 12 των ομάδων της Volley League.
-Πότε θα έρθει στο Ηράκλειο η Εθνική ομάδα ανδρών και γυναικών.
-Η επιστροφή του ΟΦΗ στα “σαλόνια”.

Eνας απο τους κορυφαίους παράγοντες του Ελληνικού βόλεϊ, αλλά και άλλοτε θρύλος της Ελληνικής διαιτησίας, με συμμετοχή σε δυο Ολυμπιακούς αγώνες (θα ήταν τρείς, αλλά αν και επελέγη για τρίτη φορά, ένα πρόβλημα υγείας, δεν του επέτρεψε να βρεθεί εκεί), ανοίγει τα χαρτιά του, για την διεκδίκηση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, για τρίτη 4ετία, το Ελληνικό βόλεϊ του σήμερα και την Εθνική ομάδα.

-Ο Γιώργος Καραμπέτσος (άλλοτε στρατιωτικός στην αεροπορία) απαντά δίχως φόβο και πολύ πάθος στα ερωτήματα μας σε μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής:
-Γιατί να τον ψηφίσουν τα σωματεία της χώρας.
-Τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της διοίκησης του, 8 χρόνια, στην ΕΟΠΕ.
-Για το αν υπάρχει κόπωση απο τον ίδιο, στα 8 χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της ΕΟΠΕ.
-Το ποσοστό άνω του 70% που έλαβε στις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και αν αυτό παίξει ρόλο, στις προσεχές αρχαιρεσίες.
-Τα 7 εκ. ευρώ έλλειμμα που ανέλαβε απο τις προηγούμενες διοικήσεις, τα οποία έχει καταφέρει να μειώσει στο 1 εκ. ευρώ παθητικό.
-Η επιλογή του Χριστοφιδέλη για την Εθνική ομάδα και η επιθυμία του, το εθνικό συγκρότημα, να πλαισιώνεται απο Ολυμπιονίκες του αθλήματος.
-Η γκρίνια των μεγάλων ομάδων, στην επιλογή Ελληνα προπονητή στην Εθνική ομάδα (περίπτωση Ανδρεόπουλου) και γιατί.
-Το αν θα μπορέσει ξανά το Ελληνικό βόλει, να βρεθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση και τι πρέπει να γίνει για αυτό.
– Το ζήτημα με το λεγόμενο “σπίτι του Ελληνικού βόλει” στην Παιανία και η λύση που βρήκε για τα προπονητήρια των Εθνικών ομάδων.
-Η σχέση του με τις ηγεσίες του αθλητισμού και ποιοί υπουργοί βοήθησαν, το άθλημα του βόλεϊ.
-Η χαμένη ευκαιρία, όπως λέει απο τους αθλητές, για τον 5ο ξένο και την αύξηση 12 ομάδων στην Volley League, που ήταν δική του πρόταση και έπρεπε να υπήρχε απο την αρχή ομοφωνία και να έχει περάσει.
-Η εκτίμηση του, ότι οι 12 ομάδες και οι 5 ξένοι στην Volley League, θα περάσουν, του χρόνου.

Σημαντικό κομμάτι τη συζήτησης με τον Γιώργο Καραμπέτσο, η μεγάλη πορεία του στην διαιτησία:
-Οι μεγάλες του στιγμές στην διαιτησία βόλει, όπου έγραψε ιστορία με την συμμετοχή σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες και πάνω απο 3.500 χιλιάδες αγώνες που έχει σφυρίξει.
-Τα μεγάλα ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος που σφύριξε και η …εκκένωση του “τάφου του ινδου” σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.
-Η Ελληνική διαιτησία σήμερα, που υστερεί σε ποσότητα και ποιότητα και η πρόταση του, στα σωματεία, να βγουν διαιτητές, που έχουν υπάρξει αθλητές.
– Ο σημερινός κορυφαίος Έλληνας διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος που εκπροσώπησε το Ελληνικό βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, σε μια κορυφαία στιγμή δικαίωσης για τον ίδιο (πρώτη του Ολυμπιάδα), αλλά και για την Ελληνική διαιτησία.

Ακόμη απαντά σε αιχμές αντιπάλων του, για το αν θα έπρεπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ να είναι διαιτητής. Οπως λέει σήμερα οι πρόεδροι της Παγκόσμιας και της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας, είναι πρώην διαιτητές!

Μιλάει ακόμη για:

-Την καταγωγή του απο το Ηράκλειο, απο τη πλευρά της μητέρας του (απο τις Αρχάνες) και η πολυετή φιλία με τον σημερινό Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη (ΦΩΤΟ)
-Το Ηράκλειο και η Κρήτη, που είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν την Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Το μνημόνιο συνεργασίας που έχει ήδη υπογράψει η Ομοσπονδία με το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.
-Η επιστροφή του ΟΦΗ στα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ, η φιλία του με τον πρόεδρο του ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη και τι τον συμβουλευει, αλλά και η επιλογή του προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη απο τον ΟΦΗ, τον οποίο θεωρεί εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα.
– Ο θαυμασμός του, για την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του ΟΦΗ, στους τελικούς ανόδου με τον Πανιώνιο και η σημασία ο κόσμος του ΟΦΗ να στηρίξει περισσότερο το τμήμα βόλεϊ στην μεγάλη κατηγορία.
-Η υπερηφάνεια του, για τα πρωταθλήματα της Pre League Ανδρών και γυναικών και μια …αδικία που όπως λέει υπάρχει στα χρήματα που λαμβάνουν οι ομάδες της Α2, απο τη φορολόγηση του στοιχήματος, την οποία θα παλέψει να βελτιώσει, σε συνεργασία με την ηγεσία του αθλητισμού.

Ακολουθεί η συνέντευξη: