ΓΝΩΜΕΣ

Μακροπρόθεσμη συμφωνία για τον Παναθηναϊκό στο Μετς-Στον «αέρα» οι εγκαταστάσεις του στο Βοτανικό;

Μακροπρόθεσμη συμφωνία για τον Παναθηναϊκό στο Μετς-Στον «αέρα» οι εγκαταστάσεις του στο Βοτανικό;

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν αφήνει το Μετς αλλά από τον Μάη 2024 έχει ήδη συμφωνήσει με το Δήμο Αθηναίων να του παραχωρηθούν ώρες προπονήσεων και αγώνων σε καθημερινή βάση για τα τμήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών με χρονικό ορίζοντα άρρηκτα συνδεδεμένο με τις νέες εγκαταστάσεις του στο Βοτανικό που όμως τη δεδομένη στιγμή αποτελούν σοβαρό πονοκέφαλο.

Και αυτό γιατί τα… μαντάτα για τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού δεν είναι καθόλου καλά όσον αφορά το κομμάτι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Εξάλλου, τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Α.Ο όταν τα μέλη των «πρασίνων» στρίμωξαν τη διοίκηση Μαλακατέ ως προς τους χειρισμούς του θέματος, παρουσία και του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Από τη συζήτηση εκείνη έγινε σαφές ότι όχι μόνον υπάρχει ένα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό αναφορικά με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αλλά αυτό είναι διπλάσιο -ίσως και τριπλάσιο- από το αρχικό συμφωνηθέν ποσό. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του Ερασιτέχνη «χτυπάει» απανωτά πόρτες από το δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής μέχρι και άλλους εμπλεκόμενους και μη φορείς, μπας και βρεθεί λύση.

Όσον αφορά το κλειστό του Μετς, δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Από αυτήν εδώ τη γωνιά, Μεγάλο Σάββατο του 2022 (!) ήταν όταν γράφαμε για την ειλημμένη απόφαση η έδρα να φύγει από το Μαρούσι και να πάει στο Μετς.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, που ο Σύλλογος και στο ποδόσφαιρο θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, ο Ερασιτέχνης προτιμά την απομόνωση, επιλέγοντας μια έδρα αφιλόξενη -όπως αποδείχτηκε και πέρυσι- για την οποία οι φίλοι της ομάδας έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους, αφήνοντας και το προπονητήριο του ΟΑΚΑ για να μετακομίσει συνολικά τα επαγγελματικά τμήματα πετοσφαίρισης στα στενά του Παγκρατίου.

Η απόφαση για το Μετς ήταν τόσο ειλλημένη που μετά τη λήξη του πρωταθλήματος παίκτες και παίκτριες είχαν δεδομένη την αλλαγή ενώ το δικό μας ρεπορτάζ λέει ότι μόνο ως ευχάριστη είδηση δεν έχει ηχήσει στα αυτιά των περισσοτέρων η συμφωνία της μονιμότητας και της καθημερινότητας! Και αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό ότι το κλειστό του Μετς αποτελεί έδρα μιας άλλης εποχής, όπως και ότι η Αθήνα με την κίνηση στο ζενίθ είναι απλησίαστη τέτοιες ώρες.

Αξίζει να πούμε ότι η αλλαγή έδρας από το Μαρούσι στο Παγκράτι είχε «πέσει» βαριά από πέρυσι στις ομάδες (που ουσιαστικά μια προπόνηση και ένα παιχνίδι έπαιζαν! βδομάδα παρά βδομάδα) και σε παίκτες όπως  ο Ερνάντεζ, η Καρκάθες, η Άτκισον, o Κόβαρ κ.α που τέτοια γήπεδα δεν είχαν συναντήσει ποτέ σε ομάδες πρωταθλητισμού στην καριέρα τους ενώ η έδρα αποτέλεσε μειονέκτημα και στο μεταγραφικό παζάρι για τον ΠΑΟ αφού βασική ερώτηση των αθλητών/τριων είχε να κάνει με το δεύτερο “σπίτι” τους, το γήπεδο!

Γίνεται λοιπόν σαφές, ο Παναθηναϊκός με την κίνηση του Μετς εξοικονομεί κάποια χρήματα, τα οποία ωστόσο θα κληθεί να δώσει για σουλούπωμα του κλειστού, deal που βολεύει πολύ -όπως μαθαίνουμε- και τη νέα δημοτική Αρχή!  Παράλληλα, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της περιοχής και αυτό είναι κάτι που οι οπαδοί το γνωρίζουν καλά.

Πάντως αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να είναι «αιμοδότης» του «ετοιμόρροπου» Μετς συντηρώντας το ουσιαστικά για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων, θα έπρεπε να ζητήσει και άλλα πολλά αθλητικά και όχι μόνον προνόμια αφού θυμίζουμε ότι και τη μακρινή σεζόν 2010-11 ο αθηναϊκός σύλλογος ήταν εκείνος που πλήρωσε τότε 10.000 ευρώ για την πλατφόρμα μεταδόσεων των αγώνων!

Μην ρωτήσετε ποια άλλη ομάδα έκανε μεταδόσεις στην TV από όταν άφησε το Μετς ο Παναθηναϊκός μέχρι και πέρυσι για τα δικά του livestreaming! Ρητορικό θα είναι το ερώτημα…

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...