Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Να περάσει ο επόμενος

Να περάσει ο επόμενος

Ανάλυσε το

Τη νίκη με 3-0 επί του Πανναξιακού πανηγύρισε ο Ολυμπιακός κατά την 9η αγωνιστική στην Α1 των γυναικών. Σκιά του εαυτού του ο Πανναξιακός που δεν μπόρεσε να κοντράρει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τις Πειραιώτισσες…

Ένα τρίποντο πολύ πιο εύκολο από ότι και ο ίδιος περίμενε πανηγύρισε στο Ρέντη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανναξιακό. Ένα Πανναξιακό που έδειξε να μένει στις ευρωπαϊκές δάφνες από τον αποκλεισμό της Μίνσκ…

Οι «ερυθρόλευκες» με καλή τακτική σε σερβίς και επίθεση αλλά και πολύ καλό μπλοκ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και το τρίποντο δείχνοντας σε πολύ καλό επίπεδο λίγο πριν τις Ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις με την Γαλατάσαραϊ στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός παρά την πίεση και την κόντρα από τον Πανναξιακό καλύτερος στην άμυνα και την κόντρα επίθεση φρόντισε να πάρει το προβάδισμα. Μετά το 5-5 οι «ερυθρόλευκες» με ένα σερί 7-0 έφθασαν στο 12-8, ο Πανναξιακός με την Τσβετάνοβα και την Τοτσίδου μείωσε σε 15-13 όμως ο Ολυμπιακός με τις Μποσκάτσι, Μπραμπόροβα έτρεξε ένα νέο σερί κάνοντας το 21-14.

Οι φιλοξενούμενες με καλή άμυνα και την Τσβετάνοβα προσπάθησαν να ξαναμπούνε στο σετ μειώνοντας στο 22-18 όμως ο Ολυμπιακός με την Μπραμπόροβα έκανε το 25-19 και πήρε προβάδισμα με 1-0.

Το δεύτερο σετ πήγε πιο εύκολα στον Ολυμπιακό καθώς το πολύ καλό ξεκίνημα δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή της Νάξου και έφερε εύκολους πόντους. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-1 και 9-4 αποσυντονίζοντας τις φιλοξενούμενες του Κόβαζιτς.

Με αποτελεσματικές επιθέσεις από τις Μπραμπόροβα, Μποσκάτσι και τα λάθη του Πανναξιακού η διαφορά ανέβηκε στο 19-9 και το 21-11 για να τελειώσει με άστοχη επίθεση της Τσβετάνοβα με 25-14 για να γίνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήτα το ίδιο σοβαρός και με καλό μπλοκ και σερβίς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πανναξιακό που έδειξε να μην έχει δυνάμεις να αντιδράσει και να κάνει κάτι στο παιχνίδι.

Με το 9-1 που ξεκίνησαν οι γηπεδούχες έδειξαν και τις διαθέσεις τους, καθώς δεν άργησαν να πάνε την διαφορά στο +14 με το 19-6 και λίγο μετά στο 20-6. Το 6 έμελε να είναι και ο τελευταίος πόντος της Νάξου σε ένα εφιαλτικό σετ το οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε εύκολα γρήγορα και άνετα και με το 25-6 πήρε το τρίποντο που ήθελε.

Τάδε έφη…

Νικολάκης: «Το ΠΑΙΧΝΊΔΙ έγινε εύκολο από την στιγμή που ο Πανναξιακός έκανε αρκετές αλλαγές στην βασική εξάδα του στο δεύτερο σετ. Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και είμαι ικανοποιημένος από αυτά που δείξαμε σήμερα στο γήπεδο και δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι για την Γαλατασαράι. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, ας μην κρυβόμαστε είναι καλύτερη ομάδα η Γαλατασαράι αλλά στον αθλητισμό ποτέ μην λες ποτέ. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να ξαφνιάσουμε την τούρκικη ομάδα. Ξέρουμε ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας αλλά θα τις εκμεταλλευτούμε»

Κόβαζιτς: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την μεγάλη, δίκαιη και καθαρή νίκη του. Εμείς δεν είχαμε το μυαλό μας στο ματς και κάναμε πολλά εύκολα λάθη. Εγώ σήμερα ήθελα να δω κάποια συγκεκριμένα πράγματα εν όψει του Ευρωπαϊκού αγώνα που έχουμε αλλά η αλήθεια είναι πως όσα είδα δεν με ικανοποίησαν. Δεν έχω πρόβλημα που χάθηκε το τελευταίο σετ με αυτό το σκορ και ούτε πιστεύω ότι θα επηρεάσει την ομάδα. Είναι εύκολο να ξυπνήσω την ομάδα. Ήταν όμως σημαντικό να παίξουν κάποια κορίτσια και να πάρουν εμπειρίες».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-19, 25-14, 25-06

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Βέσοβιτς 10 (7/18 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 33% υπ. – 11% άριστες), Μπραμπόροβα 7 (7/13 επ., 57% υπ. – 43% άριστες), Χριστοδούλου 5 (3/3 επ., 2 άσοι), Μποσκάτσι 12 (8/18 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κονόμι –λ (75% υπ. – 62% άριστες) / Λαμπρούση, Κοκκινάκη

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου, Διώτη 5 (5/16 επ, 50% υπ – 42% άριστες), Τσέσλιαρ 1 (1 μπλοκ), Τοτσίδου 4 (4/15 επ, 56% υπ – 33% άριστες), Εμμανουηλίδου 4 (2/10 επ., 2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 10 (8/25 επ, 1 άσο, 1 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (36% υπ – 18% άριστες) / Πολίτη –λ (50% υπ. – 50% άριστες ), Πασσιά, Κιουτσιούκη, Γιόβιτς 1 (1/2 επ., 33% υπ. – 17% άριστες)