Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Νησιώτισσα» και κοσμοπολίτισσα ξανά η Καραφουλίδου – Στεφάνοβιτς

«Νησιώτισσα» και κοσμοπολίτισσα ξανά η Καραφουλίδου – Στεφάνοβιτς

Στη λίγκα της Ισπανίας θα αγωνιστεί φέτος η διεθνής διαγώνια Άλκηστη Καραφουλίδου – Στεφάνοβιτς, που έπειτα από την παλιότερη παρουσία της στον ΑΟ Θήρας (2018-2020), θα αγωνιστεί για δεύτερη ομάδα σε νησιωτική ομάδα.

Αφού πέρασε λοιπόν από 40 κύματα, η από χθες 25χρονη (1.95μ) “μπόμπερ” από την Κατερίνη βρήκε τελικά μέσω Νέας Ερυθραίας και Αμαζόνων την… Ιθάκη της για φέτος, στην κοσμοπολίτικη  Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων, συνεχίζοντας  την παράδοση των Ελληνίδων αθλητριών στην Ιβηρική χερσόνησο. Νωρίτερα ενδιαφέρον για την απόκτηση της παίκτριας είχε εκφράσει και σύλλογος του Αζερμπαϊτζάν.

Η Καραφουλίδου – Στεφάνοβιτς αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην ισπανική ομάδα του Αργεντίνου τεχνικού, Ματίας Μονταλμπάν, που πέρυσι κατέλαβε την 10η θέση στο πρωτάθλημα.

Στην 5η της παρουσία στα σαλόνια του ισπανικού βόλεϊ η θηριώδης Καραφουλίδου – Στεφάνοβιτς αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια του τμήματος του συλλόγου, που με ανανεωμένη ομάδα και νέες προσθήκες και σαφή είναι έτοιμη για μια νέα σεζόν γεμάτη προσδοκίες και προκλήσεις, όπου πρώταρχικός στόχος είναι η εδραίωση στην Liga Iberdrola και μετέπειτα η είσοδος στα πλέι οφ και η διάκριση στο Copa de la Reina.

Αυτή θα είναι η 2η διεθνής εμπειρία της εντυπωσιακής Ελληνίδας αθλήτριας σε συλλογικό επίπεδο, που τη σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε στην αυστριακή Tirol Volleyball Club.