CHALLENGE CUP

O Ευρωπαίος ΑΟ Θήρας ξανά μετά από 3 χρόνια στο ΔΑΠΠΟΣ για την υπέρβαση

O Ευρωπαίος ΑΟ Θήρας ξανά μετά από 3 χρόνια στο ΔΑΠΠΟΣ για την υπέρβαση

Έπειτα από στερητικό σύνδρομο 3 ετών το ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης είναι έτοιμο αύριο να ζήσει ξανά σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς, με τον Α.Ο. Θήρας να τα δίνει όλα” στις 19.00 για μία επική πρόκριση απέναντι σε ένα από τα φαβορί για τη διεκδίκηση του φετινού Challenge Cup γυναικών, την πανίσχυρη τουρκική Γαλατασαραϊ.

Στην τελευταία του ευρωπαϊκή παρουσία στο κλειστό της Σαντπρίνης, ο Α.Ο. Θήρας είχε θριαμβεύσει στις 17/11/2021 με 3-0 σετ της βελγικής Ούντεγκεμ στο α’ ματς των “32” του Cev Cup. Και ενώ όλοι περίμεναν πως ο επαναληπτικός του Βελγίου θα ήταν τυπική διαδικασία για μια ακόμη ευρωπαϊκή νησιώτική πρόκριση, έπειτα από κάποια κρούσματα Covid-19, που ωστόσο δεν ήταν απαγορευτικά για την αναχώρηση της υπόλοιπης ομάδας (σ.σ πλήρως εμβολιασμένης) και την κανονική διεξαγωγή του αγώνα, η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας επέλεξε ελάχιστες ώρες πριν την αναχώρηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να αποσυρθεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή διασπορά του ιού.

Αυτός είναι και ο λόγος που αύριο στο ΔΑΠΠΟΣ αναμένεται να “μην πέφτει καρφίτσα” καθώς οι φίλαθλοι του αθλήματος  θα σπεύσουν να στηρίξουν την ‘Ευρωπαία” ομάδα τους και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των αθλητριών τους για διάκριση, απέναντι στις ακριβοπληρωμένες σουπερστάρ της πανίσχυρης τουρκικής ομάδας.

Άλλωστε το Challenge Cup με δυο σερί παρουσίες στη φάση των “8” (2018-2019, 2019-2020) θα’ λεγε κανείς πως είναι από τις αγαπημένες διοργανώσεις του Α.Ο. Θήρας.

Σε αντίθεση λοιπόν με την τελευταία ευρωπαϊκή του εντός έδρας εμφάνιση πριν 3 χρόνια, που είχε άδοξο τέλος, η ομάδα της Σαντορίνης με σύμμαχο τον κόσμο της και την ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα που ξέρει να δημιουργεί στο γήπεδο, θα τα δώσει όλα για την υπέρβαση απέναντί στην αήττητη φέτος σε Βαλκανικό Κύπελλο, Κύπελλο Τουρκίας και Πρωτάθλημα Τουρκίας “Γαλατά”. Στόχος της ομάδας του Ιταλού τεχνικού Ματέο Φρέσκι, μετά την ήττα 3-0 σετ στο α’ ματς των “64” στην Κωνσταντινούπολη είναι νίκη με 3-0 ή 3-1 ώστε η πρόκριση να κριθεί στο “χρυσό” σετ.

Πέρα από τις γραμμές του γηπέδου όμως η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο που θα βρεθεί στο κλειστό της Σαντορίνης σε αυτή τη “γιορτή” του αθλήματος, αρχής γενομένης από τα συλλεκτικά κασκόλ που κυκλοφόρησε ο σύλλογος για αυτό τον σπουδαίο αγώνα.

CHALLENGE CUP
08/10/2024

Η ΑΕΚ 3-1 «μπλόκαρε» την Ρίγα

Με απροσπέλαστο μπλοκ που της απέφερε 19 πόντους, η ΑΕΚ επιβλήθηκε της Ρίγα από την Λετονία με 3-1 σετ και έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση...