ΔΙΕΘΝΗ

«Πεντακάθαρη» πρόκριση της Τσεχίας του Γ. Αθανασόπουλου στις «4» του Challenger Cup

«Πεντακάθαρη» πρόκριση της Τσεχίας του Γ. Αθανασόπουλου στις «4» του Challenger Cup

Mε μία επιβλητική εμφάνιση επί της Αργεντινής η Τσεχία του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου επικράτησε 3-0 (25-15, 25-22, 25-16) σετ στον προημιτελικό του Challenger Cup γυναικών και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης που φιλοξενείται στις Φιλιππίνες.

Τα κορίτσια του Αθανασόπουλου και του συνεργάτη του Αργύρη Αντιφάκου, που πριν από λίγες εβδομάδες αναδείχθηκαν “ασημένιες” στο Golden European League, με τοπ σκόρερ (14π) την αρχηγό  πρώην άσο του Ολυμπιακού Μικαέλα Μλεϊνκοβα κυριάρχησαν ξεκάθαρα των αντιπάλων τους και με την παρθενική τους εμφάνιση στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών “σφράγισαν” την πρόκρισή τους στα ημιτελικά. Για τις “Πάνθηρες” της Αργεντινής οι διεθνείς άσοι των “ερυθρολεύκων” Φαριόλ και Νίζετιχ σημείωσαν από 4π και 3π αντίστοιχα.

Στον ημιτελικό η Τσεχία θα αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο 6/7 το Βιετνάμ, ενώ για το άλλο εισιτήριο του τελικού θα μονομαχήσουν την ίδια μέρα Βέλγιο-Πόρτο Ρίκο.

Θυμίζουμε πως η νικήτρια ομάδα του Challenger Cup, πέρα από το βαρύτιμο τρόπαιο εξασφαλίζει και τη συμμετοχή της στην επόμενη διοργάνωση του Volleyball Nations League γυναικών.

“Δεν θέλαμε να χάσουμε σήμερα. Η Αργεντινή είναι άμεσος αντίπαλός μας στην παγκόσμια κατάταξη, όπου εμείς είμαστε στην 15η θέση και αυτή στην 16η θέση. Θα έλεγα, όμως ότι ελέγχαμε όλο το ματς, παρόλο που ήταν κατανοητό ότι υπήρχαν πολλές στρεσογόνες στιγμές. Αλλά ήμασταν στην άμυνα για κάθε μπάλα, οι παίκτριες ήταν έτοιμες και συγκεντρωμένες, γι’ αυτό θα ήθελα να τις συγχαρώ για τη δύσκολη κατάσταση μετά από ένα μακρύ ταξίδι και το jet lag που πέρασαν. Μπόρεσαν να εμφανιστούν σε εξαιρετική φόρμα σήμερα. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τους επόμενους αντιπάλους” δήλωσε ικανοποιημένος ο Έλληνας εκλέκτορας της Τσεχίας, που στη συνέχεια “τα’ χωσε” στους διοργανωτές για το σύστημα του τουρνουά.

«Θα ήθελα να πω κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Νομίζω ότι είναι ανοησία τέσσερις ομάδες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο να παίζουν ένα παιχνίδι και να πετούν ξανά στο σπίτι τους. Νομίζω ότι χάνει το ενδιαφέρον του και νομίζω ότι η μορφή που παίχτηκε το 2019 ήταν πολύ καλύτερη. Θα έλεγα ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις οικονομικές δυνατότητες των μεμονωμένων ομοσπονδιών, καθώς και την άνεση των αθλητριών και των ομάδων, που αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου και να επιστρέψουν ξανά μετά την πρώτη ήττα.