DARK ROOM

Περαστικός «διόρθωσε» το κατεστραμμένο γκράφιτι της Εγκόνου στη Ρώμη (fot)

Περαστικός «διόρθωσε» το κατεστραμμένο γκράφιτι της Εγκόνου στη Ρώμη (fot)

Η βανδαλισμένη τοιχογραφία της Πάολα Εγκόνου από άγνωστο στη Ρώμη προκάλεσε οργή όχι μόνο στους φίλους του αθλήματος, αλλά και στους πολίτες της Ιταλίας.

Το γκράφιτι της Χρυσής Ολυμπιονίκη του Παρισιού, που φιλοτέχνησε  η street arist Laika στους τοίχους του Μεγάρου των Ομοσπονδιών, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της CONI, προφανώς και έχει φυλετικό υπόβαθρο. Ωστόσο, το έργο της το χάρηκε μόνο για μια μέρα, αφού το ίδιο βράδυ, η τοιχογραφία παραμορφώθηκε από άγνωστα άτομα που έβαλαν ροζ χρώμα στο δέρμα της αθλήτριας και έκρυψαν το πρόσωπό της. Ακόμη και οι λέξεις που ζητούσαν τον τερματισμό του ρατσισμού διαγράφηκαν. Η Laika σχολιάζοντας τον βανδαλισμό είπε: «Ο ρατσισμός είναι ένας άσχημος καρκίνος που η Ιταλία πρέπει να θεραπεύσει».

Σε κάθε περίπτωση πάντως , οι χρήστες του διαδικτύου έχουν πάρει θέση εναντίον του ατόμου που προέβη στον βανδαλισμό του γκράφιτι, στηρίζοντας απόλυτα την Εγκόνου, που απολαμβάνει με τον αγαπημένο της τις διακοπές της στη Μαδαγασκάρη. Χαρακτηριστικό μάλιστα της ανωτερότητας της άσου της Vero Volley Milano ήταν ότι Μάλιστα, η Paola Egonu, δεν θέλησε καν να σχολιάσει το γεγονός, θεωρώντας προφανώς, ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι με ανθρώπους που προβαίνουν σε τέτοιες ποταπές συμπεριφορές.

Στο μεταξύ, η τοιχογραφία της άσου της “σκουάντρα ατζούρα” ρετουσαρίσθηκε από περαστικό, ο οποίος χρωμάτισε ξανά το ροζ δέρμα της Εγκόνου με μαύρο μαρκαδόρο και έγραψε: «Σταματήστε τον ρατσισμό!».