ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνική Ομοσπονδία: «Καμία πιθανότητα να αγωνιστούμε εναντίον ομάδων από τη Ρωσία»

Πολωνική Ομοσπονδία: «Καμία πιθανότητα να αγωνιστούμε εναντίον ομάδων από τη Ρωσία»

Με επιστολή του στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Σβιντέρσκι διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται η Πολωνία να συμμετάσχει σε διοργανώσεις εναντίον ομάδων από τη Ρωσία ή χωρών υποστηρικτών της στον πόλεμο με την Ουκρανία.

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Εκ μέρους της Πολωνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και της κοινότητας του βόλεϊ στην Πολωνία, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπό το πρίσμα της εισβολής στην Ουκρανία, δεν βλέπουμε πλέον καμία πιθανότητα να συμμετάσχουμε σε αθλητικές διοργανώσεις εναντίον ομάδων από τη Ρωσία και από τις χώρες που υποστηρίζουν την επιθετικότητα του Κρεμλίνου.

Η στάση μας βασίζεται σε ηθικούς λόγους, καθώς και στη φροντίδα για την ασφάλεια των Πολωνών αθλητών. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην πρωτοφανή επιθετικότητα, της οποίας η Ουκρανία είναι το θύμα σήμερα.

Θα θέλαμε επίσης να υπογραμμίσουμε ότι δεν κατηγορούμε τους Ρώσους αθλητές για τις ενέργειες της κυβέρνησής τους, αλλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι στα θύματα της σύγκρουσης. Στεκόμαστε μαζί με τους Ουκρανούς φίλους μας».