Σεμινάριο Διπλής Σταδιοδρομίας στους «πράσινους»
29/01/2016 20:04Μετά τις θετικές εντυπώσεις που απέσπασε από τα κορίτσια της ΑΕΚ το 1ο Εργαστήριο Ευαισθητοποίησης (1th Αwareness Workshop), την περασμένη Τρίτη ήταν η σειρά των αθλητών του Παναθηναϊκού, να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Μία δράση που πραγματοποιείται σε πιλοτικό στάδιο με ομάδες ανδρών γυναικών (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Εθνικές) στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου προγράμματος «Dual Career» του ΠΑ.Σ.Α.Π για τη σεζόν 2015-2016 σε συνεργασία με τους ειδικούς συμβούλους σταδιοδρομίας του Career Design.
Παρουσία του διευθυντή του ΠΑ.Σ.Α.Π. Βασίλη Μηνούδη οι «πράσινοι» παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση της ειδικής συμβούλου του «Career Design», Επικοινωνιολόγου-Συμβούλου Σταδιοδρομίας, Μαρίας Γεωργαλά, που είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους αθλητές να ενεργοποιηθούν, ώστε παράλληλα με τις αθλητικές τους δραστηριότητες να προετοιμάσουν και να αναπτύξουν την μελλοντική τους σταδιοδρομία.
Μετά τη συζήτηση που συμμετείχε ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Θάνος Μαρούλης εξέφρασε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Α.Π την σπουδαιότητα τέτοιων προγραμμάτων αλλά και την επιθυμία των αθλητών για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση.
«Προσωπικά στηρίζω κάθε ενέργεια του ΠΑ.Σ.Α.Π. που έχει στόχο την επιμόρφωση γιατί ως αθλητής αφιέρωσα όλη μου τη ζωή στο βόλεϊ και -καλώς ή κακώς- άφησα πίσω σπουδές, τα πάντα και δεν βλέπω κάποιο μέλλον πέρα από το βόλεϊ. Για αυτό το λόγο επικροτώ όλες αυτές τις προσπάθειες του Συνδέσμου και εδώ και καιρό «κυνηγάω» αυτά τα ενημερωτικά προγράμματα που γίνονται από τον ΠΑ.Σ.Α.Π και έχουν ως στόχο μέσω του Dual Career να βοηθήσουν έμπρακτα όλους τους αθλητές και αθλήτριες. Όταν λοιπόν έχεις ασχοληθεί τόσα χρόνια με το βόλεϊ, κάποια στιγμή ο αθλητής φτάνει στο κομβικό σημείο που έχει στη ζωή του μόνο αυτό και δεν ξέρει τι θα κάνει μετέπειτα» τόνισε ο μαέστρος του Παναθηναϊκού.
Ο Μαρούλης στη συνέχεια αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στο σεμινάριο, αλλά και την στάση της κυρίας Γεωργαλά, που όχι μόνο μπόρεσε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, αλλά κυρίως να τους προβληματίσει… ευχάριστα!
“Η συζήτηση που έγινε με την κ. Γεωργαλά ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Κι αυτό νομίζω ήταν το άκρως θετικό. Ότι δηλαδή δεν ήρθε απλά ένας άνθρωπος να μας δώσει μερικά φυλλάδια ή να μας «πετάξει» δυο τρεις–εικόνες στο video wall και να φύγει… Απεναντίας η κ. Γεωργαλά μπήκε σε διαδικασίες συζήτησης και ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει και να μάθει καλύτερα τους αθλητές που έχει απέναντί της και σε πιο προσωπικό επίπεδο, ώστε η παρουσίαση που έκανε να είναι όσο το δυνατόν «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα και στην περίπτωση του καθενός μας.
Μου άρεσε ιδιαίτερα ότι συζητήσαμε και όπως επεσήμανε και η ίδια, το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση βγήκαμε προβληματισμένοι. Αυτό νομίζω ήταν το σημαντικότερο από αυτή τη συνάντηση, για την οποία πριν γίνει δεν σας κρύβω ότι, μετά από τη σκληρή προπόνηση έλεγα μέσα μου «αντε να δούμε τι θα ακούσουμε και τέτοια, να φύγουμε να πάμε να ξεκουραστούμε…». Καθ’ όλη λοιπόν τη διάρκεια της συνάντησης ήμασταν πολύ αφοσιωμένοι σε αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα που συζητήσαμε και ξαναλέω, ότι είναι πολύ σημαντικό ότι φύγαμε όλοι προβληματισμένοι από το σεμινάριο».
Για αυτό και ο Θάνος Μαρούλης τελειώνοντας τις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να προτρέψει τους αθλητές να μη χάσουν αυτά τα σεμινάρια, τα οποία πέρα από το μακροπρόθεσμο όφελος που μπορεί να έχουν, ενδεχομένως να τους βοηθήσουν και στην τωρινή τους καριέρα.
«Θεωρώ λοιπόν ότι θα ήταν απαραίτητο σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες να συμμετάσχουν σε αυτό το σεμινάριο, γιατί αυτά που θα συζητήσουν θα τους κάνουν καλό όχι μόνο για το μέλλον τους, στη μετέπειτα της καριέρας τους, αλλά μέσω της συζήτησης και του ενδιαφέροντος θα τους οφελήσει και στην αθλητική τους καριέρα. Γιατί πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία και ενεργοποιείς το μυαλό σου να κάνει κάτι άλλο, θα απελευθερωθείς και στον τομέα του βόλεϊ, που είναι η κύρια ασχολία σου. Και εκεί μπορεί να ελαφρώσεις λίγο το μυαλό σου, πιθανώς από κάποια άλλα βάρη… Οπότε αν βρεις μία διέξοδο σε αυτό το πράγμα και έχεις ένα μέλλον μετά λίγο πιο ελπιδοφόρο, μπορεί σε μεγάλο βαθμό να απελευθερωθείς και στο παιχνίδι σου, στο βόλεϊ» επεσήμανε ο Μαρούλης.
Πέρα όμως από τη συμμετοχή στο 1ο Εργαστήριο Ευαισθητοποίησης (Αwareness Workshop) ο ΠΑ.Σ.Α.Π. σε συνεργασία με το «Career Design» παρέχει τη δυνατότητα σε όσες αθλήτριες/αθλητές επιθυμούν, να προβούν και σε εξατομικευμένη συμβουλευτική, ενώ Συνδεσμος των αθλητών-αθλητριών, παράλληλα με την διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος, βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγών, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να το υποστηρίξει πληρέστερα και να το εξελίξει ακόμη περισσότερο.
Πηγή: www.pasap.eu