ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ινδία το νέο Ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους παίκτες σε αγώνα βόλεϊ σάλας (vid)

Στην Ινδία το νέο Ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους παίκτες σε αγώνα βόλεϊ σάλας (vid)

To Φεστιβάλ Βόλεϊ του Ιδρύματος Kalinga Institute of Social Sciences (KISS) στο Bhubaneswar της Ινδίας, έγραψε ιστορία την περασμένη εβδομάδα σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους παίκτες σε έναν αγώνα επίδειξης βόλεϊ εσωτερικού σάλας, συγκεντρώνοντας 430 παίκτες σε ένα μόνο παιχνίδι.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 294 συμμετεχόντων σημειώθηκε από το Association sportive de Saint Genis Les Ollieres στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Téléthon 2011. Το νέο ρεκόρ στην Ινδία το ξεπέρασε κατά 136 παίκτες, δείχνοντας τον αυξανόμενο ενθουσιασμό της χώρας για το βόλεϊ και την ικανότητά της να φιλοξενεί μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.

Ο αγώνας, ο οποίος διήρκεσε οκτώ ώρες και ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 736-756, ήταν το κύριο αξιοθέατο του KISS Volleyball Foundation Festival. Το φεστιβάλ, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το FIVB Volleybal Foundation και το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Τεχνολογίας Kalinga (KIIT), προσέλκυσε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 5.000 παικτών, για να γιορτάσουν το άθλημα.

Το FIVB Volleybal Foundation είναι εδώ για να δώσει σε όλους πρόσβαση στον αθλητισμό, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής ή θέσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της FIVB και του Volleybal Foundation, Ary Graça. «Στόχος μας είναι να δείξουμε πώς το βόλεϊ μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους, να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και να προωθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής».

Η εκδήλωση δημιούργησε 60 υπαίθρια γήπεδα στο KIIT και στο KISS Athletic Stadium, επιτρέποντας σε έως και 480 παίκτες να αγωνίζονται ταυτόχρονα. Άλλοι αγώνες βόλεϊ πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους εσωτερικούς χώρους στην πανεπιστημιούπολη του KIIT, συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, δίνοντας στους επίδοξους αθλητές μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Ξεχωριστή στιγμή του φεστιβάλ ήταν η συμμετοχή τεσσάρων πρωταθλητριών ομάδων από το Brahmaputra Volleyball League (BVL). Υποστηριζόμενο από το FIVB Volleybal Foundation το BVL είναι μια πρωτοβουλία που περιλαμβάνει περισσότερα από 10.000 παιδιά από 158 απομακρυσμένα χωριά στο Assam, μια περιοχή που συχνά παραβλέπεται όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές και τις ευκαιρίες. Για πολλούς από αυτούς τους παίκτες, η παρουσία τους στο φεστιβάλ ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψαν με αεροπλάνο, παρέχοντάς τους μια σπάνια και αξέχαστη εμπειρία στη ζωή τους.

Με το νέο Ρεκόρ Γκίνες και τις ενισχυμένες συνεργασίες, το φεστιβάλ έχει θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις βόλεϊ παγκοσμίως και τονίζει τις δυνατότητες του αθλήματος να μεταμορφώσει τις ζωές και να ανεβάσει τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Photos: FIVB