ΓΝΩΜΕΣ

Το πιο hot club του Παρισιού φέτος είχε… άμμο (φωτ.)!

Το πιο hot club του Παρισιού φέτος είχε… άμμο (φωτ.)!

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού έριξαν αυλαία με την τελετή λήξης αλλά αυτό που θα συζητιέται για χρόνια είναι η εκπληκτική εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ που έκλεψε τις καρδιές των φιλάθλων και γράφτηκαν για εκείνη εγκωμιαστικά σχόλια παγκοσμίως σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Όχι μόνον γιατί στήθηκε στο Νο1 τοπόσημο της Γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ αλλά γιατί κατάφερε να συγκεράσει εκπληκτικά το αθλητικό με το πολιτιστικό στοιχείο, μαγεύοντας τους πάντες.

Δεν είναι τυχαία τα σχόλια από το «Associated Press»  για τον πλέον επιτυχημένο χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε και οι περιγραφές όπου οι θεατές «κουνώντας μπαγκέτες, χόρευαν και τραγουδούσαν μαζί με τη μουσική του DJ», μετατρέποντας το στάδιο των 12.860 θέσεων στο «πιο καυτό κλαμπ στο Παρίσι»!

Δεν είναι τυχαίο ότι από το μπιτς βόλεϊ πέρασαν οι μεγαλύτερες διασημότητες που βρέθηκαν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο Snoop Dogg, ο Tom Brady, η Serena Williams, ο Novak Djokovic, o Lebron James, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος (και αμέτρητοι άλλοι!), βιώνοντας από κοντά το «εμβληματικό μείγμα αθλητισμού και ιστορίας».

Ο φοβερός φωτισμός σε συνδυασμό με τους θεαματικούς αγώνες με έναν εκπληκτικό DJ και με ένα κοινό να… ακολουθεί μια μοναδική αθλητική γιορτή πήγαν το event σε άλλο level! Ξεκάθαρα σε ένα τοπ επίπεδο. Με αποκορύφωμα τον τελικό του μπιτς βόλεϊ γυναικών όταν ο δαιμόνιος Dj επιστράτευσε τη σπιρτάδα του -όταν άναψαν τα… αίματα ανάμεσα στις δυο ομάδες στο tie break- και τον “ύμνο της ειρήνης” το Imagine, καταφέρνοντας να λειτουργήσει άκρως διαδραστικά με το κοινό αλλά και τις αθλήτριες.

Στην εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ στήθηκε από τους Γάλλους «το τέλειο σκηνικό για μια ψηφιακή εποχή» και αυτό ήταν ακόμα ένα άκρως εγκωμιαστικό και εύστοχο σχόλιο από το διεθνή Τύπο. Και πώς να μην είναι άλλωστε…  αφού οι φωτογραφίες στα social media είναι αμέτρητες όχι μόνο από όσους έψαχναν την καλύτερη φωτογραφία όλες αυτές τις ημέρες προκειμένου να δημοσιεύσουν στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παρουσία τους εκεί, αλλά και όλους εμάς που τη ζηλέψαμε αυτήν τη φωτογραφία και την αναρτήσαμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ!

Παράλληλα, αυτό που δεν είδαμε και πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι Γάλλοι είχαν δημιουργήσει στη σάλα αλλά και στο μπιτς βόλεϊ ειδικούς χώρους όπου το κοινό μπορούσε να γνωρίσει τα αθλήματα, να παίξει αλλά και να μάθει τα μυστικά τους. Στους χώρους αυτούς οι διοργανωτές επέλεξαν πρόσωπα αναγνωρίσιμα να περνούν ανά τακτά διαστήματα, δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού όπως και να το κάνουμε το να βλέπεις τον Τζίμπα να σου λέει «καλημέρα, έλα να γνωρίσουμε το βόλεϊ» δεν το λες και λίγο…

Υγ.Το γενικότερο βολεϊκό… πρόσημο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σίγουρα είναι θετικό. Χαρήκαμε τους αγώνες σε σάλα και μπιτς βόλεϊ, χορτάσαμε θέαμα, αλλά και ζηλέψαμε που δεν ήμασταν εκεί.

Υγ1.Η Ελλάδα σε επίπεδο διαιτητικό (Ε.Γεροθόδωρος-Χ.Παπαδογούλας) έλαμψε αφού αμφότεροι βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο όχι μόνο της διαιτησίας αλλά και του ήθους και των αξιών που πρεσβεύει το άθλημά μας!

Υγ2. Πάντα θα ελπίζουμε για περισσότερο… γαλανόλευκο χρώμα στο βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη!

Υγ3. Ραντεβού στο L.A 2028!

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...