BEACH VOLLEY

«Βασιλιάς της άμμου» μετά από 16 χρόνια ο Ζάιτσεφ στην Ιταλία

«Βασιλιάς της άμμου» μετά από 16 χρόνια ο Ζάιτσεφ στην Ιταλία

Ό,τι δεν κατάφερε με την Λούμπε Τσιβιτανόβα στη σάλα ο Ιβάν Ζάιτσεφ, το πέτυχε στην άμμο της Μπελαρία, όπου με  συμπαίκτη τον Ντανιέλε Λούπο, κατέκτησε για 2η φορά έπειτα από 16 χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή Ιταλίας.

Η πρώτη στέψη ήταν το 2008 με παρτενέρ τον Τζιόρτζιο Ντομεεγκίνι, ενώ ο Λούπο αναδείχθηκε πρωταθλητής Ιταλίας στο μπιτς βόλεϊ για πέμπτη φορά, σημειώνοντας εγχώριο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ζάιτσεφ και Λούπο, πέρα από το κοινό τους πάθος και αγάπη για το μπιτς βόλεϊ ήταν αμφότεροι και ασημένιοι Ολυμπιονίκες το 2016 στο Ρίο σε σάλα και άμμο αντίστοιχα.

«Η κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος ήταν ένας από τους στόχους μας όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας. Η επιμονή μας αυτό το καλοκαίρι ανταμείφθηκε. Περάσαμε δυόμιση μήνες μαζί, ιδρώνουμε κάθε μέρα. Ο Ντανιέλε με στήριξε και ανέχτηκε τα λάθη μου. Δεν ήταν εύκολο για μένα να επιστρέψω και να απασχοληθώ πλήρως στην άμμο. Πριν από μερικά χρόνια ήταν πιο εύκολο, το σώμα μου ανεχόταν καλύτερα ορισμένες καταστάσεις. Ξέρω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου, αλλά έχω ακόμα μεγάλη επιθυμία να δουλέψω σκληρά και διασκεδάζω πολύ να το κάνω. Η νίκη είναι ένα υπέροχο συναίσθημα που μας δίνει κίνητρα για το μέλλον», είπε ο Ζάιτσεφ.

Στα 35 του χρόνια ο διεθνής διαγώνιος της “σκουάντρα ατζούρα”, έπειτα από τις τρεις προηγούμενες σεζόν στη Τσιβιτανόβα, είναι ακόμα σε αναζήτηση συλλόγου σύλλογο για την επόμενη σεζόν. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του, έχουν εκδηλώσει οι Grottazzolina και η Monza, αλλά και τουρκικοί σύλλογοι. Ο Ιβάν έχει δηλώσει άλλωστε πως θα ήθελε να αγωνιστεί για ένα – δυο χρόνια στη σάλα και μετά θα στραφεί αποκλειστικά στο μπιτς βόλεϊ, προκειμένου να διεκδικήσει για την Ιταλία τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.