Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βραζιλιάνικη ενίσχυση στον Παναθηναϊκό με τη Μαριάνα Μπραμπίλα

Βραζιλιάνικη ενίσχυση στον Παναθηναϊκό με τη Μαριάνα Μπραμπίλα

Τη Βραζιλιάνα διεθνή διαγώνια/ακραία Μαριάνα Μπραμπίλα ως 4η ξένη “φέρνουν” οι πρώτες μέρες του 2022 στον Παναθηναϊκό, καθώς το τριφύλλι που παραμένει σε τροχιά διεκδίκησης όλων των στόχων θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες διάκρισής του και στο Challenge Cup.

Λίγο πριν εκπνεύσει η δεύτερη μεταγραφική περίοδος και ο Παναθηναϊκός ενισχύεται με την 22χρονη Μαριάνα “Μαρί” Μπραμπίλα από το Κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Η νεαρή άσος του Georgia Tech, διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας (U16, U17, U18) αγωνίζεται ως διαγώνια αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως ακραία.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη μαζί με τον χορηγό του τμήματος έψαξαν όλο το προηγούμενο διάστημα για μια πιθανή υπέρβαση που θα έκανε τη διαφορά ως προς το κυνήγι της ευρωπαϊκής διάκρισης αλλά η περίοδος δεν τους ευνόησε. Έτσι, η αποφασίστηκε η απόκτηση της πολλά υποσχόμενης Βραζιλιάνας προκειμένου να καλυφθεί η 14άδα (σ.σ μετά την αποχώρηση της Καραγκούνη) ως μια ακομα επιλογή στη φαρέτρα του κόουτς Οικονόμου στο Τσάλεντζ Καπ.

Στα ευρωπαϊκά κύπελλα δεν υπάρχει περιορισμός στις ξένες, ενώ όσον αφορά, το ελληνικό πρωτάθλημα η “Μαρί” θα χρειαστεί να “κερδίσει” μια θέση ξένης (σ.σ αφού μόνο τρεις επιτρέπεται να δηλωθούν ανά αγώνα) αυξάνοντας το συναγωνισμό κατά κύριο λόγο με την Στεπανένκο.

Η Μπραμπίλα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, μοιάζει να έχει σταδιακά ανοδική πορεία στο κολλεγιακό πρωτάθλημα την τελευταία τριετία, οι συστάσεις που την ακολουθούν είναι καλές και το μόνο στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι αυτό του χρόνου προσαρμογής της σε ένα πιο απαιτητικό και ουσιαστικά επαγγελματικό περιβάλλον το οποίο θα συναντήσει στην πρώτη της έξοδο στην Ευρώπη.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 

2018-2021 GEORGIA TECH UNIV.

2016-17 Abel/Havan/Brusque (Brazil)

2015-16 Sogipa (Brazil)