ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίζουν οι δρόμοι Ιαπωνίας-Μπλεν που μετά το Παρίσι πάει Κορέα

Χωρίζουν οι δρόμοι Ιαπωνίας-Μπλεν που μετά το Παρίσι πάει Κορέα

Το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων του 20024 θα βρει τον Γάλλο εκλέκτορα της Ιαπωνίας, Φιλίπ Μπλεν έπειτα από 7 χρόνια εντυπωσιακής δουλειάς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της “Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου”, στον πάγκο της κορεατικής  Cheonan Hyundai Capital Skywalkers, με την οποία ο 64χρονος προπονητής υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στους Αγώνες του Παρισιού, ο Μπλεν όπως τόνισε θα συνεχίσει την καριέρα του στην κορεατική V-League, αφού δεν τίθεται ενδεχόμενο part time συνεργασίας με την Ιαπωνική Ομοσπονδία: «Μετακομίζω στην Κορέα και αναλαμβάνω ένα νέο έργο. Αυτή είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Δεν θα μπορέσω να συνδυάσω τη διοίκηση του συλλόγου και της εθνικής ομάδας», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός που βαδίζει στα χνάρια του συμπατριώτη του, Λοράν Τιλί. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των “τρικολόρ”, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, είχε ανακοινώσει την πρόωρη αποχώρησή του από τη γαλλική εθνική ομάδα, την οποία στη συνέχεια αποχαιρέτησε θριαμβευτικά ως χρυσός Ολυμπιονίκης.

Πάντως όσο κι αν λίγα 24ωρα πριν από το σερβίς των Ολυμπιακών Αγώνων 20024 Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βραζιλία θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί από τους bookmakers για το βάθρο των ανδρών στο Παρίσι, είναι βέβαιο ότι εκατομμύρια φίλοι του βόλεϊ θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν έβλεπαν στα φετινά μετάλλια την Ιαπωνία, η οποία παίζει ίσως αυτή τη στιγμή το πιο ελκυστικό και θεαματικό βόλεϊ σε άμυνα και επίθεση.

Στις διακρίσεις του Μπλεν στον πάγκο της Ιαπωνίας περιλαμβάνεται μία 2η (2024) και μία 3η θέση στο Volleyball Nations League (2023), η κατάκτηση του Ασιατικού Πρωταθλήματος 2023 και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Ήδη πάντως ο κορεατικός σύλλογος Hyundai Capital Skywalkers ανακοίνωσε την πρόσληψη του πολύπειρου Γάλλου προπονητή υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μεταμόρφωση της Εθνικής Ιαπωνίας και τη βαθιά κατανόησή του για το ασιατικό βόλεϊ ως βασικούς παράγοντες στην απόφασή του για τη νέα συνεργασία.

Photo: AVC